Starostou Prahy 4 bude Petr Štěpánek (SZ) z Trojkoalice

14.11.2014 16:23

Trojkoalice, TOP 09 a ČSSD povedou Prahu 4, starostou bude Petr Štěpánek, 1. místostarostou Jan Petr.

Starostou Prahy 4 bude Petr Štěpánek (SZ) z Trojkoalice
Foto: ekolist.cz/Hugo Charvát
Popisek: Petr Štěpánek, zastupitel Prahy 4 za Stranu zelených

Podle koaliční smlouvy podepsané předsedy klubů a předsedy koaličních stran bude starostou Prahy 4 Petr Štěpánek (SZ) z Trojkoalice, prvním zástupcem starosty bude Jan Petr z TOP09. Dalšími zástupci starosty budou Iva Kotvová (SZ) z Trojkoalice a kandidát ČSSD. V radě zasednou
celkem čtyři zástupci Trojkoalice, tři z TOP 09 a dva sociální demokraté. Koalice bude mít většinu 26 zastupitelů ze 45 možných.

Mezi priority nové rady patří reforma městských akciových společností, obnova koupaliště Lhotka, lepší správa obecních bytů a nebytových prostor, narovnání pozemkových poměrů pod privatizovanými domy, ochrana uliční a izolační zeleně, výstavba domu pro seniory v Hudečkově ulici podle upraveného zadání a výrazná redukce hazardu.

„Občané od nás očekávají zodpovědnou správu bytového fondu, vyřešení problémů 4-Energetické a obnovu koupaliště Lhotka. Ve všech rozhodnutí se zaměříme především na kvalitu života v Praze 4,“ nastiňuje priority kandidát na starostu Petr Štěpánek.

„Je nutné více otevřít radnici občanům a jejich potřebám. Současně je nezbytné zlepšit řadu oblastí každodenního života na Praze 4, například bezpečnost u škol, dostupnost kulturního a sportovního vyžití občanů a zajištění dostatečné kapacity mateřských škol, případně mateřských center," říká Jan Petr, předseda TOP 09 Praha 4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Trojkoalice

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…