Štěch (ČSSD): Není pravděpodobné, že by v červenci byly předčasné volby

03.05.2017 10:40

Předseda Senátu Milan Štěch přijal předsedu vlády Svobodného státu Bavorsko Horsta Seehofera.

Štěch (ČSSD): Není pravděpodobné, že by v červenci byly předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Oba mají velmi podobný pohled na migraci a také vyjádřili přesvědčení, že velmi dobrý rozvoj česko-bavorských vztahů na hospodářské úrovni a v oblasti přeshraniční spolupráce bude pokračovat. Největší část rozhovorů se však týkala aktuální politické situace v Česku.

Bavorský premiér Seehofer se zajímal o rozhodnutí premiéra Sobotky podat demisi vlády a také se ptal předsedy Senátu Štěcha, jaké jsou další možné scénáře vývoje situace v ČR. Předseda Senátu ho informoval o možnostech, které vyplývají z ústavy. „Není pravděpodobné, že by v červenci byly předčasné volby. V letních měsících by to nebylo moudré zejména s ohledem na volební účast. A také nevěřím, že by řešením byla úřednická vláda,“ uvedl Štěch a zároveň upozornil, že rozhodnutí záleží na dohodě šéfů největších politických stran a na prezidentovi republiky.

Štěch také poděkoval Seehoferovi za jeho osobní angažovanost v přeshraničních projektech a vyjádřil přesvědčení, že se brzy podaří dobudovat klíčovou infrastrukturu, např. dokončit modernizaci vlakové trati mezi Prahou a Mnichovem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.