Štěch (ČSSD): Senát čelí neserióznímu očerňování ze strany Babišova listu

09.04.2016 18:02

Reakce na článek v MF DNES (8. 4. 2016) o náhradách senátorů:

Štěch (ČSSD): Senát čelí neserióznímu očerňování ze strany Babišova listu
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

Senát je v posledních dnech vystavován mediálním útokům v deníku MF DNES a na serveru iDnes.cz, který nekorektně informuje o platech a náhradách výdajů senátorek a senátorů a též nepravdivě o platu předsedy Senátu a vedoucího Kanceláře Senátu. Ze strany MF DNES se jedná o krajně neseriózní jednání, které má evidentně za cíl poškodit dobré jméno naší instituce. Redaktor má právo napsat článek o čerpání náhrad senátorek a senátorů, ale bylo by seriózní počkat také na data z Poslanecké sněmovny, aby čtenář měl objektivní srovnání. Takto v očích čtenářů MF DNES mohou senátoři vypadat jako ti, kteří „zneužívají náhrady" na rozdíl od poslanců, o kterých se nepíše. Přitom poslanci i senátoři čerpají náhrady přesně v souladu se zákonem, který je pro všechny stejný. A Kancelář Senátu na můj pokyn velmi důsledně hlídá, aby vše probíhalo přesně tak, jak má.

Mí kolegové údaje redaktorovi poskytli a za to jsme dnes očerňování na velkém dvoustránkovém prostoru. Je otázka, jestli celá uměle vytvořená kauza založená na nepřesných údajích v listech patřících Andreji Babišovi není řízeným útokem na Senát, neboť zcela opomíjí druhou – početně silnější dolní komoru Parlamentu ČR. Je totiž známo, že v Poslanecké sněmovně je druhým nejsilnějším klubem klub ANO, kde všichni členové včetně Andreje Babiše mají obdobné platy a náhrady, a tudíž se někomu může hodit očerňovat právě pouze horní komoru Parlamentu, kde má hnutí ANO jen malé zastoupení a občané s tímto hnutím naši komoru nespojují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…