Štěch: Politici musí být v kontaktu se svými voliči a proto i Senát je otevřený veřejnosti

16.09.2013 12:12

Setkání senátorek a senátorů s veřejností přilákalo do Valdštejnské zahrady stovky lidí.

Štěch: Politici musí být v kontaktu se svými voliči a proto i Senát je otevřený veřejnosti
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

V pořadí třinácté setkání s občany se uskutečnilo v sobotu 14. září od 14:00 ve Valdštejnské zahradě Senátu.

Cestu do sídla Senátu si našly stovky lidí, kteří přišli hovořit s přítomnými senátory a senátorkami, ale také poslouchat Nezmary a Městskou hudbu Františka Kmocha Kolín. Letos tato akce připomněla také významné státní jubileum - 1150. výročí příchodu

věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.  Jeho význam hned v úvodu vyzdvihnul vědecký pracovník Historického ústavu Akademie věd ČR Jaroslav Šebek.

„Jsem rád, když můžu s občany mluvit o tom, co je trápí, nebo jak vnímají aktuální politický vývoj. My politici musíme být stále v kontaktu se svými voliči a proto i Senát je otevřený veřejnosti. Všichni můžete vidět, že nejsme žádná zabarikádovaná instituce, ale vždy jsme otevřeni vám a vašim názorům,“ řekl při zahájení předseda Senátu Milan Štěch.

„Přišlo za mnou mnoho lidí, kteří se svěřovali se svými potížemi, sdělovali mi své názory a náměty a hovořili i s dalšími zástupci Senátu. Já jsem dnes už na osmém setkání s občany a jsem rád, že dnes vyšlo počasí a že jsme tady v Senátu měli opravdu příjemnou atmosféru,“ uvedl předseda Senátu o tři hodiny později.

S občany přišel debatovat také místopředseda Senátu Zdeněk Škromach, místopředsedkyně Miluše Horská a další senátoři. Senátor Pavel Lebeda pak osobně představil chloubu Kolína – Městskou hudbu F. Kmocha, která návštěvníky doprovázela odpolednem až do půl šesté večer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…