Štefek (KSČM): Ne likvidaci železničních tratí, ne zdražování veřejných služeb

10.08.2021 4:31 | Komentář

Ve Středočeském kraji se má rušit či omezovat 12 železničních tratí...

Štefek (KSČM): Ne likvidaci železničních tratí, ne zdražování veřejných služeb
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

Rada Středočeského kraje schválila v rámci kraje záměr zastavit či omezit provoz na 12 železničních tratích. Po zrušení středočeského zlevněného jízdného a zdražení hromadné dopravy průměrně o 25% jde o další krok, který odnesou nejen lidé ve Středočeském kraji, jeho návštěvníci, ale i naše životní prostředí.

Bez náhrady nebudou objednány tratě Plaňany zast. – Kouřim, Bakov nad Jizerou - Dolní Bousov, (Kralupy nad Vltavou) - Vraňany - Lužec nad Vltavou, Straškov - Zlonice - (Slaný), Březnice - Rožmitál pod Třemšínem, Vlašim - Trhový Štěpánov, Čelákovice – Mochov. Omezeně a sezónně budou provozovány úseky Křinec - Městec Králové, Mšeno - Mladá Boleslav, Mělník – Mšeno, Rakovník – Kralovice a Čisovice - Mníšek – Dobříš.

Pro řadu občanů jsou tyto spoje často jedinou možností, jak se dostat do zaměstnání nebo do školy. Do mnoha zmiňovaných úseků šly navíc v poslední době rozsáhlé investice, které měly přispět k většímu komfortu cestujících a také k zvýšení bezpečnosti dopravy.

Dopady předpokládaného nárůstu individuální automobilové dopravy se nám vrátí jako bumerang. KSČM tuto postupnou likvidaci veřejných služeb, v tomto případě železniční dopravy, i navyšování cen hromadné dopravy zásadně odmítá. Omezování dopravní obslužnosti, zdražování není rozhodně cesta do budoucnosti. Jsme pro rozvoj místo škrtů!

(schválil StčKV KSČM dne 5. 8. 2021)

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Zdeněk Štefek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …