Štefek (KSČM): V Kutné Hoře bude působit vysoká škola

11.11.2014 8:53

Rada kraje na svém zasedání 10. listopadu hodnotila výsledky výběrového řízení na pronájem části nemovitosti v areálu Jezuitské koleje a schválila jeho vítěze - Academia Rerum Civillium – Vysokou školu politických a společenských věd z Kolína.

Štefek (KSČM): V Kutné Hoře bude působit vysoká škola
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Rada kraje na svém zasedání 10. listopadu hodnotila výsledky výběrového řízení na pronájem části nemovitosti v areálu Jezuitské koleje a schválila jeho vítěze -  Academia Rerum Civillium – Vysokou školu politických a společenských věd z Kolína.

„Naším záměrem bylo využít uvolněné prostory pro vysoké školství, které by přivedlo studenty po vzoru dalších středočeských měst i do Kutné Hory. Předpokládaná spolupráce školy se Středočeským krajem a GASKem prospěje nejen všem kraji, GASKU a škole, ale obohacením doprovodného programu i všem návštěvníkům.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Vysoká škola politických a společenských věd přesune své sídlo z Kolína do Kutné Hory. Mimo vlastního vzdělávání a nájmu ve výši přes milion korun ročně nabízí i společné konference na téma Společnost – politika – kultura, letní školy, pomoc s výstavami, výukou cizích jazyků, s vzájemnou propagací a podporou. Dá se počítat i se zařazením volitelných předmětů, které by vyučovali odborníci z GASKu a rozšířením kurzů pro seniory a další veřejnost.

Galerie Středočeského kraje tak ožije i vysokoškolským životem, stejně tak jako Kutná Hora, která se stane vysokoškolským městem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…