Štengl (SPOZ): V občanské válce nejsou vítězové, jen poražení a padlí

18.09.2013 17:25

Když dva dělají totéž, není to zřejmě totéž.

Štengl (SPOZ): V občanské válce nejsou vítězové, jen poražení a padlí
Foto: spoz.cz
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

Kdyby ODS "demokraticky" postavila do čela kandidátek v Praze Ivo Rittiga, v Plzni pana Jurečku a v jižních Čechách Pavla Dlouhého - knížete z Hluboké, média by jednohlasně  a oprávněně takovou stranu "kmotrů" odsoudila slovy nevybíravými. A pokud pan Svoboda, předseda ODS v Praze ruší celá oblastní sdružení, aby zabránil kmotrům a jejich lidem proniknout na kandidátky, je vychvalován skoro jako "blanický rytíř".

Pokud je ovšem do čela pražské kandidátky SPOZ postaven, včerejší nepřítel médií číslo 1 - Miroslav Šlouf, a na některé další kandidátky jím řízení lidé, prohlašují to náhle média za vzorový demokratický postup. Samozřejmě opět jednohlasně.

A pokud se předsednictvo SPOZ, v souladu se stanovami, rozhodne tyto lidi na kandidátky nepustit, je to náhle, světe div se, označeno za autoritativní řízení strany a ukřivděný pan Šlouf a jeho lidé mají náhle v médiích prostoru, kolik je libo.

Novináři by se už konečně měli rozhodnout, zda podezírat prezidenta a  SPOZ z tajných piklů s Miroslavem Šloufem nebo ronit "krokodýlí slzy" , když jsou z kandidátek vyškrtnuti on i jeho lidé.

Ještě smutnější je příběh Vladimíra  Drymla. Po katastrofálním neúspěchu v čele krajské kandidátky Královéhradeckého kraje ho na kandidátku do sněmovny nenavrhla ani jeho místní  organizace ve Vrchlabí. Přesto ho jeho zhrzenost a všeobecně známé takřka paranoidní "hledání vnitřního nepřítele" dovedla až k záměrnému poškozování zájmů Strany Práv Občanů ZEMANOVCI.

Závěrem bych chtěl jasně konstatovat, že vedení strany pevně stojí za programem, stanovami a principy, na kterých vznikla. A to i za cenu, že šlápne na "kuří oko" jedincům, kteří chtěli stranu využít pouze jako výtah k osobnímu prospěchu a pomyslné moci.

Zdeněk Štengl, předseda Strany Práv Občanů ZEMANOVCI

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách