Štěpán (Svobodní): Nepřípustný nátlak na sedláky

31.03.2018 18:11

Ministr zemědělství Milek hodlá silou donutit všechny zemědělce, aby se stali členy lobbistické organizace zvané Agrární komora ČR. Všechny, včetně svobodných sedláků.

Štěpán (Svobodní): Nepřípustný nátlak na sedláky
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Více o nebezpečném plánu ministra se lze dočíst v článku „Čerpání dotací podmíněné členstvím v komoře rozděluje zemědělce“. Jak by se asi pan ministr tvářil, pokud by transformovaným JZD někdo podmínil čerpání zemědělských dotací členstvím třeba v Asociaci soukromého zemědělství ČR, která je protiváhou lobbistických tlaků Agrární komory?

Svobodní trvají (v souladu s postojem Asociace soukromého zemědělství ČR) na tom, že členství v jakémkoliv spolku, který sdružuje zemědělce, musí zůstat dobrovolné.

Kromě toho také odmítáme jakékoliv dotace na provoz takových spolků, ať už ze státního rozpočtu či z rozpočtů krajských. Navrhujeme však snížení daně z příjmu právnických osob. V důsledku toho firmám a podnikatelům, kteří jsou v těchto spolcích sdružení, zůstane více peněz, které mohou použít na provoz spolku, včetně pokračování v pořádání mnohých, mezi lidmi oblíbených, akcí.

Marek Štěpán,
odborný mluvčí Svobodných pro oblast zemědělství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…