Štěpánek (Trikolóra): Bezmezná ostuda Senátu

04.02.2020 9:31

Zapamatujte si těchto devatenáct jmen a vzpomeňte si na ně, až zase ve svém senátním obvodě půjdete volit:

Štěpánek (Trikolóra): Bezmezná ostuda Senátu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Miroslav Adámek (Šumperk), Miroslav Balatka (Sokolov), Mikuláš Bek (Brno – město), Alena Dernerová (Most), Jiří Dientsbier (Kladno), Tomáš Goláň (Zlín), Marek Hilšer (Praha 2), Jan Horník (Karlovy Vary), Václav Chaloupek (Plzeň – město), Ladislav Kos (Praha 11), Václav Láska (Praha 5), Miroslav Nenutil (Cheb), Petr Orel (Nový Jičín), Zdeněk Papoušek (Brno – město), Přemysl Rabas (Chomutov), David Smoljak (Praha 9), Jan Sobotka (Trutnov), Jiří Vosecký (Česká Lípa) a Lukáš Wagenknecht (Praha 8).

Těchto devatenáct senátorských výtečníků vyzvalo dopisem Českou biskupskou konferenci, aby stáhla svoji nominaci Ing. Hany Lipovské do Rady České televize. Kdo je Hana Lipovská? Ekonomka a vysokoškolská učitelka, mladá, chytrá, charakterní žena s pevným konzervativním světonázorem. Vyzná se v číslech, umí argumentovat, publikuje. Učí na Masarykově univerzitě a externě spolupracuje s Institutem Václava Klause. Do Rady ČT ji nenavrhuje žádný legrační spolek z Horní Dolní, nýbrž ctihodná a vážená instituce.

Proč Lipovská vadí? Protože je kritická jak k České televizi, tak k samotné podstatě tzv. veřejnoprávnosti. Jinými slovy: Těch devatenáct senátorů nám říká, že povinností nás, kteří jsme vůči praxi či existenci České televize kritičtí, je platit povinné televizní poplatky, ale jinak musíme držet ústa, natož kandidovat do nějaké mediální rady, jež na Českou televizi dohlíží.

Je mi to nějak povědomé. Už Stalin říkal, není člověk, není problém. Takže když je problém s Českou televizí, nepustíme do rady žádné její kritiky, čáry máry, a je po problému. Asi tak nějak si to těch devatenáct sekerníků představuje.

Senátoři o sobě rádi mluví jako o pojistce demokracie. Jenže těchhle devatenáct kousků – a obavám se, že takových týpků hřaduje v Senátu víc, jen se pod tuhle lumpárnu nestihli spolupodepsat – spíš předvádí, že Senát je spolkem neobolševických zoufalců, kteří se skutečné demokracie, skutečné svobody slova a skutečné diskuse bojí jako čert kříže.

Co bude následovat? Dnes chtějí určovat, kdo smí a kdo nesmí kandidovat do mediální rady, zítra rozdají žluté hvězdy těm, kdo nesmějí chodit po chodníku a kandidovat do parlamentu. Kde tohle končí, už z historie známe.

Proti lidské hlouposti je nelepší bojovat s vtipem. A tak proti skandálnímu dopisu 19 senátorů, vystoupilo 19 synátorů. Mám tu čest patřit mezi ně. I vy můžete k našemu otevřenému dopisu, adresovanému zákonodárcům horní komory našeho parlamentu, svůj podpis připojit.

Převzato z profilu politika

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…