Štěpánek (Trikolora): Nejodpornější politické postavy

21.10.2021 9:09 | Komentář

Jak poznáme nejodpornější politické postavy? Ke „statečným“ gestům se tito zbabělci odhodlávají až v okamžiku, kdy vycítí, že už vane jiný politický vítr.

Štěpánek (Trikolora): Nejodpornější politické postavy
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Přesně tohle platí o tragické postavičce současného ministra zahraničí Jakubu Kulhánkovi (ČSSD), který vyzývá k odebraní diplomatického pasu Zemanovu poradci Martinu Nejedlému. Odvahu ale našel až poté, co Zeman leží v nemocnici a jeho politická budoucnost je velmi nejistá. Ještě před čtrnácti dny by si nic podobného nedovolil.

Totéž platí o premiéru Andreji Babišovi (ANO) a jeho „statečné“ výzvě, aby Zemanův kancléř Vratislav Mynář rezignoval. Nic podobného Babiše kupodivu nenapadlo, když se Zemanem řadu let vytvářel vzájemně se podporující mocenské duo. Je evidentní, že po prohraných volbách už nemocí vyautovaného prezidenta k ničemu nepotřebuje.

Pokud si kdokoli myslí, že Babiš je snad ten srdnatý vůdce, za kterým by se měla sjednotit budoucí opozice, dopouští se krutého omylu. 

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…