Štěpánek (Trikolora): Nová totalita otvírá chřtán

06.11.2021 12:12

Minulý víkend jsem byl s vnoučaty v Německu v Legolandu, takže jsem na vlastní oči viděl, co se tak jako tak ví.

Štěpánek (Trikolora): Nová totalita otvírá chřtán
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Němci jsou v dodržování všech těch možných i nemožných protiepidemických opatření mnohem důslednější, poctivější a ukázněnější než my Češi. Prostě: Ordnung muss sein! Pořádek musí být! Jenže… 

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19488 lidí

Jenže je jim to platné jako mrtvému zimník. Čísla jejich nakažených letí strmě nahoru úplně stejně jako ta naše. Plyne z toho jediné. Vliv všech těch možných i nemožných opatření na zastavení viru je ne-li žádný, tak naprosto minimální. Vir si stejně dělá, co chce, a je mu úplně jedno, jestli my u toho máme, nebo nemáme hadr na ústech, jestli se u toho při vstupu do restaurace nebo kamkoli jinam čímkoli prokazujeme, nebo neprokazujeme, jestli u toho lyžujeme, nebo nelyžujeme, jestli u toho smíme nakupovat ve všech uličkách supermarketu, nebo jen v některých, jestli smíme, nebo nesmíme přejet z okresu do okresu, jestli se u toho navzájem buzerujeme, nebo nebuzerujeme.

Každý vir se nakonec unaví, oslabí a vymizí. Tak to bylo, je a bude. Nemoci vždy byly, jsou a budou. Nic s tím nenaděláme.

Všechna ta opatření daleko více než k zastavení viru slouží pouze jako demonstrace toho, že politici něco dělají, že se politici o nás starají, že politici za nás a na nás myslí. Jenže politici si v lepším případě pouze vytvářejí alibi a v tom horším si přisvojují nezasloužené zásluhy, že právě oni to zvládli, že oni to zařídili. Ti hloupější mezi námi jim to žerou. Děkuju nechci! Postarám se raději sám. Mám svůj rozum, mám svoji zodpovědnost.

Ve skutečnosti je to ještě daleko horší. Celé to šílenství neúčinných proticovidových opatření totiž doprovázejí sekundární efekty. Žádná ochrana nebo téměř žádná ochrana se sice nekoná, ale zato bují nesmyslná buzerace, pošlapávají se elementární občanská práva, státní orgány porušují zákony, zasévá se nevraživost mezi občany, opět kvete udavačství. Společenské škody napáchané těmito sekundárním efekty jsou násobně nebezpečnější než škody způsobované samotným virem.

Nová totalita otvírá chřtán. A zatímco jedni kvůli nesmyslným opatřením chudnou či dokonce krachují, jiní si díky nim nezřízeně mastí kapsu.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…