Štěpánek (Trojkoalice): Z radnice Prahy 4 chceme ve volbách vyhnat Palounkovy kamarády

10.08.2014 14:15

Trojkoalice Zelení, KDU-ČSL a Starostové a nezávislí dnes podala v Praze 4 kandidátní listinu ve všech pěti volebních obvodech. Funkci obhajují všichni stávající zastupitelé Iva Kotvová, Petr Štěpánek, Alžběta Rejchrtová a Jiří Bendl. Lídry v jednotlivých obvodech jsou Petr Štěpánek (I – Podolí, Nusle), Adéla Gjuričová (II – Braník, Hodkovičky, Novodvorská), Josef Svoboda (III – Krč, Lhotka), Jiří Bendl (IV – Michle, Spořilov), Alžběta Rejchrtová (V – Michle, část Nuslí). Starosta/ka vzejde z této pětice lídrů.

Štěpánek (Trojkoalice): Z radnice Prahy 4 chceme ve volbách vyhnat Palounkovy kamarády
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

Na kandidátních listinách jsou letos výrazně zastoupeni i představitelé místních občanských spolků jako například Adéla Gjuričová – předsedkyně spolku Náš Braník, Daniel Mourek – viceprezident Evropské cyklistické federace z Nadace Partnerství, Jan Slanina – jednatel Krasohledného spolku Dobeška, Marie Jelínková – předsedkyně spolku Tilia Thákurova, Petra Rejchrtová – předsedkyně spolku 4 - občanská, Zdeněk Holeček – předseda Pankrácké společnosti, Blanka Turturro z Akademické vesnice v Krči, Petr Kutílek z iniciativy 4bezhazardu.cz, Alžběta Rejchrtová a Daniečl Kunc ze spolku Občané postižení Severojižní magistrálou nebo Lenka Folkeová z Národní rady osob se zdravotním postižením ČR.

Prioritou Trojkoalice je vymýtit korupci a zvýšit transparentnost radnice dlouhodobě ovládané kmotrem Palounkem a nahradit ve vedení radnice lidi s Palounkem propojené (výlet starosty Caldra, místostarosty Bodenlose a radního Píši s Palounkem na severní Kypr). Mezi další priority patří místa v mateřských školkách pro všechny děti starší tří let, rozšíření služeb pro seniory a rodiny s dětmi, ochrana zeleně a klidu před naddimenzovanými developerskými projekty (Obytný soubor Braník, výškové budovy na Pankráci), bezpečné cesty do škol, zklidnění Severojižní magistrály, Podolského nábřeží a návazných ulic, dokončení privatizace bytů, zakrytí Spořilovské s parkovou úpravou a odklonění kamionů ze Spořilova. Trojkoalice také dlouhodobě prosazuje změny v zásobování teplem a stanovení výše nájmů, kdy obě služby jsou předražené a nekvalitní. Trojkoalice se také zaměří na spravedlivé vypořádání pozemků pod privatizovanými domy.

„V podzimních volbách chceme z radnice vyhnat Palounkovy kamarády z jejich společné dovolené a nastavit nová pravidla vedoucí k větší transparentnosti a lepšímu hospodaření,“ slibuje jeden z lídrů Trojkoalice Petr Štěpánek, zastupitel MČ Praha 4, zakladatel a dnes čestný předseda protikorupčního Občanského sdružení Oživení. „Ve volbách hodláme zúročit naši dlouholetou opoziční práci a jdeme do nich s cílem ukončit nečisté praktiky na radnici. Chceme vrátit radnici občanům,“ říká předsedkyně Zelených na Praze 4 a zastupitelka Iva Kotvová. Adéla Gjuričová z Občanského sdružení Náš Braník k tomu dodává: „Začínala jsem jako obyčejná máma, jejímž dětem chtěli nesmyslně zavřít školu. Pak jsme po večerech s kamarády sledovali úřední desku, aby nám radnice neprodala další kus veřejného prostoru přímo pod nosem. Je na čase se na správě obce vážně začít podílet!“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…