Štěpánová (STAN): Jak se daří ve dvou pracích

10.12.2016 14:20

Existují lidé, kteří jsou naráz uvolněnými starosty, primátory, senátory, poslanci atd. a nemají problém. To znamená, že vykonávají dvě práce na 100%. Ať počítám, jak počítám, celkem je to 200%.

Štěpánová (STAN): Jak se daří ve dvou pracích
Foto: STAN
Popisek: Hana Štěpánová (STAN)

Na 150 % se dalo pracovat snad jen v „Černých baronech“, anebo pokud se podaří naklonování jedince do dvou. No prostě dost těžká věc.

Zakouším to na vlastní kůži a těším se, až tato doba skončí. Po volbách do zastupitelstev krajů jsem se stala volbou zastupitelstva radní Pardubického kraje, do začátku prosince 2016 neuvolněnou. Doma ve své Obci Morašice u Litomyšle funguji stále ještě do konce listopadu jako uvolněná starostka, tedy práce na 100%. Skloubení obou prací je nevyhnutelné, ale naštěstí pouze dočasné. A jak to probíhá v praxi? Tři až čtyři dny v týdnu jsem na „obci“ a jeden až dva dny si beru dovolenou, abych mohla dobrým způsobem nastartovat práci jako radní v Pardubicích. Jak říkám, je to těžko realizovatelné, ale s vypětím sil dočasně zvládnutelné. Z Pardubic řeším po telefonu svou obec a naopak, z obce po telefonu a e-mailu řeším pardubické záležitosti.

Mgr. Hana Štěpánová, starostka obce Morašice u Litomyšle a radní Pardubického kraje pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice