Strana přímé demokracie (SPD) dnes zvolila předsedu a jeho zástupce

04.08.2015 17:01

Dnes proběhla první volební konference hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Na základě hlasování členů byl zvolen předsedou hnutí poslanec Tomio Okamura a místopředsedou hnutí poslanec Radim Fiala. Členy předsednictva se stali poslanec Jaroslav Holík či místostarosta obce Všechlapy u Nymburka Radek Rozvoral.

Strana přímé demokracie (SPD) dnes zvolila předsedu a jeho zástupce
Foto: SPD
Popisek: Tomio Okamura. předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie

Členská konference, které se zúčastnili řádní členové z celé republiky, také odsouhlasila harmonogram přijetí dalších více než 5 tisíc (pět tisíc) přihlášených zájemců o členství v SPD, kteří podali přihlášku jen za uplynulé dva měsíce od založení hnutí, a budování široké regionální struktury.

Byl také odsouhlasen program hnutí postavený na prosazování prvků přímé demokracie, přímé osobní odpovědnosti politiků a striktního hájení našich národních zájmů. Hnutí také klade důraz na prosazení funkčního zákona o prokazování majetku, odmítá zvyšování daní, chceme vytváření nových pracovních míst formou podpory živnostníkům a podnikatelům, bojuje proti lichvě a exekutorským praktikám, podporuje seniory, rodiny s dětmi a zdravotně postižené spoluobčany a děti ohrožené bídou.

Hnutí SPD prosazuje také ústavní dluhovou brzdu a hlubokou reformu soudnictví, aby se občané snáze dovolali svých práv. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…