Středočeská ODS dnes zahajuje horkou část kampaně před krajskými volbami

01.09.2016 22:15

Posledním představením včera skončila letní, volnější část kampaně, při níž jsme na 37 místech po celých středních Čechách přivezli letní kino a dali více než 10 tisícům šanci na příjemný večer s českým filmem. Dnes zahajujeme horkou část kampaně a vstupujeme do ní se čtyřmi tématy, která jsou podle našeho názoru pro Středočeský kraj nejdůležitější.

Středočeská ODS dnes zahajuje horkou část kampaně před krajskými volbami
Foto: ODS
Popisek: ODS

Držíme se hlavního hesla celé letošní kampaně „Zjednodušme to“. Jsem přesvědčen, že jednodušší zákony, jednodušší úřední procesy i jednodušší jazyk a přímočaré kroky politiků jsou teď důležitou podmínkou, aby se mohlo v celé zemi i našem kraji více stavět, aby se lidé nemuseli zaměstnávat zbytečnostmi a kraj se rychleji rozvíjel.

Prvním z hlavních volebních témat je stav středočeské silniční sítě. Pod heslem „Silnice, ne tankodromy“ upozorňujeme na to, že žalostný stav mnoha silnic II. a III. třídy je největším dluhem socialisticko-komunistické vlády vůči občanům kraje. Našimi prioritami je systematicky opravovat krajské silnice, opravovat mosty, kterých je v kraji téměř 500 ve špatném stavu a desítky dokonce ve stavu havarijním. Důležité je také začít projektovat a stavět obchvaty měst a obcí a skončit s alibismem, kdy kraj dosud nechával přípravu projektů na samotných obcích a městech. Využijeme příležitosti investovat do zkvalitnění silniční sítě stovky miliónů korun. Prioritou je pro nás také urychlení výstavby Pražského okruhu, chybějících úseků dálnic D3 a D6, tyto dopravní stavby jsou pro středočeskou infrastrukturu naprosto nezbytné. Nebudeme vydávat nesmyslná mediální vyjádření, jak to dělá současný hejtman, místo aby vážně jednal s příslušnými úředníky a vládními politiky, zvlášť když je jeho strana součástí vládní koalice.

Dalším heslem, je „Moderní kraj, ne byrokracie“. Chceme, aby kraj nezatěžoval obce, občany nebo neziskové organizace zbytečným papírováním například u dotačních programů a urychlil tak proces investic a rozvoje v mnoha oblastech – místním rozvoji, tělovýchově a sportu nebo požární ochraně.

Pod heslem „Podpora pracovitých, ne líných“ se skrývají nejen nové a opravené silnice, které zajistí podnikatelům a dojíždějícím za prací pohodlnější a levnější cestování, ale hlavně více investic do škol, aby děti měly možnost se lépe a efektivněji vzdělávat. Podpoříme také vzájemnou spolupráci podnikatelů a výzkumných organizací při inovacích a vědeckovýzkumných projektech. Budeme podporovat aktivní lidi a nejrůznější spolky v celém regionu.

Také poslední heslo jde ruku v ruce s podporou aktivních a pracovitých lidí a zní: „Nepatříme na Balkán, odmítáme EET“. Elektronická evidence tržeb je údajně mířena na podvodníky, ale ve skutečnosti se nejvíce dotkne těch, kteří daně poctivě platí a přiznávají každou vydělanou korunu. Navíc tím vláda vysílá signál,

že všichni živnostníci jsou podvodníci, a to rozhodně odmítáme. Protože živnostníci jsou motorem naší ekonomiky a už nyní jsou zavaleni obrovským množstvím byrokracie.

K hlavním programovým oblastem proběhne v následujících týdnech tisková konference, kde tato témata podrobněji představíme.

Zároveň dnes začíná intenzívní kontaktní kampaň. Chci se osobně potkat s co největším počtem Středočechů a povídat si s nimi o tom, co je trápí a jaká řešení jim nabízíme. Každé všední ráno jim v některém ze středočeských měst a městeček nabídneme jablko, které v našem regionu a vypěstoval poctivý soukromý zemědělec (a které je nepochybně zdravější než například kobliha). Zveme občany také na večerní grilování. U římských kotlů budeme společně opékat špekáčky od místních uzenářů a v přeneseném smyslu slova se necháme grilovat i my – dám samozřejmě lidem šanci se nás na cokoli zeptat.

Lukáš TOMAN PACLT, regionální manažer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.