Středočeská TOP 09 představuje přední kandidáty do Poslanecké sněmovny

06.07.2017 8:38

Zkušenosti z komunální i celostátní politiky, silné zázemí v regionálních zastupitelstvech a nemalé ambice v nadcházejících poslaneckých volbách nabízí středočeská krajská volební kandidátka TOP 09.

Středočeská TOP 09 představuje přední kandidáty do Poslanecké sněmovny
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Jejím lídrem je předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Na druhém místě ho následuje starosta Roztok a krajský zastupitel Jan Jakob. Trojkou kandidátky je příbramský místostarosta Václav Švenda, čtyřkou je veterinární lékař a místopředseda středočeské TOP 09 Petr Matušina. První pětku uzavírá místopředsedkyně TOP 09 a poslankyně Helena Langšádlová.

Dlouholetý poslanec, bývalý ministr financí, který tento resort převzal a držel nad vodou v době nejtěžší hospodářské krize za celé trvání samostatné České republiky, nyní předseda TOP 09 Miroslav Kalousek bude čelit jejím nejsilnějším politickým soupeřům v čele středočeské kandidátky. Své odhodlání uspět dokazuje četnými osobními setkáními s lidmi na výjezdech Expedice nEUhneme, kde v bezprostředním kontaktu nebývá nouze o posun názoru voličů v prospěch TOP 09.

„Jsem rád, že krajskou kandidátku ve volbách do Poslanecké sněmovny povede právě Miroslav Kalousek. Ve Středočeském kraji postavíme silnou a kvalitní kandidátku složenou z úspěšných odborníků, kteří mají voličům co nabídnout. Vážím si kandidátů v našem volebním týmu pro jejich zkušenosti, aktivitu i jejich dosavadní práci pro TOP 09,“ uvedl předseda středočeské TOP 09, krajský zastupitel a dvojka kandidátky Jan Jakob.

Již druhé funkční období je Jan Jakob i starostou Roztok. Za jeho působení se proměnily v místo, které je dáváno za příklad úspěšného rozvoje: „Mým cílem je hájit v Poslanecké sněmovně zájmy obcí, měst a regionů. Jako starosta a krajský zastupitel vím, co lidi v regionech Středočeského kraje trápí a jakými problémy se musí každodenně zabývat. Stav středočeských silnic je tristní, to se musí změnit. Je potřeba posílit integrovanou dopravu a lépe ji propojit s pražskou. Je nezbytné podpořit obce ve výstavbě škol a školek. Obce a zejména ty malé by měly dostávat více peněz. Toho dosáhneme zrušením některých nesmyslných národních dotací a ušetřené peníze pošleme přímo obcím.“

Trojkou na kandidátce je místostarosta Příbrami Václav Švenda, který se ve své funkci jako bývalý učitel věnuje zejména školství a celoživotní zkušenosti z této oblasti by rád zúročil i v Poslanecké sněmovně. „S manželkou vychováváme dvě malé děti, a proto často přemýšlím, jakou zemi potomkům zanecháme. TOP 09 je jediná strana s promyšlenou vizí České republiky na tři volební období dopředu, s níž se plně ztotožňuji,“ dodává Václav Švenda. Sám má navíc zkušenosti z podnikání v obchodě i v oblasti informačních technologií a proto dobře chápe, co dnes tíží živnostníky.

Na čtvrtém místě kandidátky je veterinární lékař a místopředseda středočeské TOP 09 Petr Matušina. Jako dlouholetý podnikatel a člověk, který současně již čtvrt století působí v různých orgánech Komory veterinárních lékařů, poukazuje také na své bohaté zkušenosti v komunikaci s lidmi a na řízení veřejných jednání. Ve funkcích v Komoře získal navíc praxi v přípravě návrhů zákonů: „V Poslanecké sněmovně bych rád uplatnil své zkušenosti nejen ze zemědělství a životního prostředí. Važme si svého života, druhý již nedostaneme.“

První pětku uzavírá místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. První pracovní zkušenosti má z oblasti výstavby a územního plánování, několik let podnikala. Dvě funkční období byla starostkou Černošic, deset let krajskou zastupitelkou. Od roku 2010 je poslankyní Parlamentu ČR. „Jsem přesvědčena, že i jako jednotliví občané nebo jako jednotliví politici můžeme ovlivnit mnohé. Má osobní zkušenost je taková, že v politice lze bojovat za věci, které mají smysl,“ vysvětluje důvody své dlouhodobé angažovanosti Helena Langšádlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.