Stříbný (BPP): Rozpad znovuobnovené Republikánské mládeže

16.12.2017 18:03

Obnovena Republikánská mládež byla organizace navazující na na RM z devadesátých let. 7. října. 2017 si Republikánská mládež zvolila nového předsedu a místopředsedu. Dva měsíce na to se celá mládež rozpadla.

Stříbný (BPP): Rozpad znovuobnovené Republikánské mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Dne 13. prosince 2017 proběhla nemilá věc. Rozpadla se totiž Republikánská mládež, jaká je příčina? Jedna z hlavních příčin byla krize v Republikánské mládeži, která trvala zhruba dva týdny zpátky, během této krize odešlo zhruba 70% všech mladých republikánů, důvodem byla ztracená důvěra v Republikány a v Miroslava Sládka a hlavně nízký volební zisk. Dalším důvodem byl fakt, že Miroslav Sládek si fakticky svojí RM řídil sám, předsednictvo sice stránky Republikánské mládeže spravovalo, ovšem doktor Sládek každý druhý příspěvek mazal. Předseda mládeže proto neměl téměř žádnou moc. To se některým republikánům nelíbilo, proto odešli. Nejhorší na tom bylo, že pan doktor Sládek tuto krizi vnímal jako přirozenou čistku. Zbylých 30% mladých republikánů ještě dva týdny přežívalo, předevčírem ovšem proběhlo hlasování, jestli má Republikánská mládež pokračovat nebo ne, větší půlka mládežníků hlasovala pro rozpuštění, díky tomuto důvodu předsednictvo podalo panu Sládkovi informaci, že mládež končí, předsednictvo padlo a sním i celá mládež. V současné době RM neobsahuje žádného člena. Bývalí členové jsou stále v kontaktu a hledají si novou pravicovou stranu, kterou by podporovali, někteří se rozhodli být nestraníky, jiní zase šli ke stranám jako jsou Svobodní, ODS nebo SPD. Mi osobně je této události líto, není mi ovšem líto povrchního chování doktora Sládka, jako spíše to, že se rozpadlo dlouhodobé přátelství mezi některými mládežníky. Zatím hodlám být nestráníkem, později uvidím, jakou stranu budu podporovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice