Stropnický (SZ): Dnešní podobu magistrály považuji za překonanou

29.09.2015 15:47

Rada hlavního města Prahy dnes na svém jednání schválila záměr zpracovat Koncepční studii humanizace Severojižní magistrály. Zpracováním studie byl pověřen Institut plánování a rozvoje, který by měl brát v potaz i již zpracované studie. Severojižní magistrála by se tak měla postupně přeměnit na městskou třídu.

Stropnický (SZ): Dnešní podobu magistrály považuji za překonanou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

„Dnes je Severojižní magistrála dálnicí, která vytváří v Praze v celé své délce bariéru tak, že vlastně dělí město vedví. Tato studie nakreslí, jak udělat z dálnice městskou třídu, po které budou vedle aut také normálně chodit lidé, jezdit cyklisté, kde přibudou stromy. Očekávám, že tato proměna sem přitáhne i obchodní aktivity, že vznikne bulvár. Studie se bude týkat celého úseku magistrály od Veletržní ulice až po Jižní spojku,“ uvedl náměstek primátorky hl. m. Prahy Matěj Stropnický a dodal: „Dnešní podobu magistrály považují za překonanou i všechny městské části, jimiž prochází, léta ji kritizují občanské iniciativy. Jednání mé a náměstka Petra Dolínka musí tak v následujících týdnech vést nejprve k tomu, abychom sladili všechny tyto představy.“

Na téma zklidnění či humanizace Severojižní magistrály byla zpracována řada studií jak městskými částmi, tak institucemi města - v této souvislosti zejména úvodní studie Humanizace Severojižní magistrály (URM, TSK, 2010) - a také občanskými iniciativami, např. o.s. Auto*mat. Zpracované studie budou zhodnoceny a, bude-li řešení v nich obsažené směřovat k cílovému pojetí městské třídy, budou využity.

Koncepční studie bude hotova v únoru příštího roku a poté začne bezodkladně zpracovávání dokumentace pro územní a stavební řízení. „Očekávám, že v roce 2017 by mohla začít přestavba,“ uzavřel náměstek Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice