Stržínek (ANO): Kasina i hráči jsou ve Valmezu pod drobnohledem

15.03.2023 13:49

Na začátku března navštívili místostarostové Yvona Wojaczková a Petr Nachtmann v doprovodu ředitele městské policie a vedoucího finančního odboru radnice kasina ve Valašském Meziříčí.

Stržínek (ANO): Kasina i hráči jsou ve Valmezu pod drobnohledem
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek

Na místě se seznámili s přísnými pravidly, která musí zájemci před hrou splnit, i se situací panující v okolí těchto podniků. 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí

Od letošního ledna platí ve Valmezu nová Obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví místa, na nichž lze provozovat loterie a jiné podobné hry. „Jejím prostřednictvím jsme snížili počet heren z původních 20 schválených v roce 2015 na pouhá 4 aktivní místa, která jsou dnes provozována jako kasina. Podařilo se tak omezit hazard na území našeho města a udržet ho v přesně definovaných místech,“ uvedl po schválení vyhlášky starosta Robert Stržínek.

Jeho kolegové místostarostové Yvona Wojaczková a Petr Nachtmann nyní kasina osobně navštívili. „Opakovaně se setkáváme s kritikou jejich provozu ze strany některých opozičních zastupitelů. Na místě jsme se ale přesvědčili, že se jedná o provozovny s velmi přísnými pravidly. Hráči se musí před hrou povinně registrovat, a pokud jsou vedeni v rejstříku vyloučených osob, například kvůli insolvenci nebo léčbě gamblerství, nejsou do herny vůbec vpuštěni. Provoz kasin také pravidelně kontroluje Ministerstvo financí a Celní správa,“ přiblížila místostarostka Yvona Wojaczková.

Podle vedení města je lichá i kritika rušení veřejného pořádku v okolí heren. „Výrazný vliv na to mají přísná pravidla a kontrola ze strany samotných provozovatelů. Dle jejich slov se přitom denně účastní hry pouze jednotky osob. Současná situace je tak určitým kompromisem. V případě, že bychom zavedli nulovou toleranci, pravděpodobně bychom se vystavili riziku vzniku heren v sousedních obcích nebo vzniku takzvaných černých heren. Právě s těmito jevy pak často složitě bojují města, která se rozhodla hazard úplně zakázat,“ navázal místostarosta Petr Nachtmann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…