Stržínek (ANO): Minizoo na Štěpánově už je otevřena veřejnosti

07.10.2019 9:09

Dobrá věc se podařila. Od úterý 1. října je totiž po téměř dvou letech pro veřejnost znovu otevřen Fauna park – Dětský ráj na Štěpánově. Dospělí, ale zejména děti se tak mohou opět zblízka seznámit s rozmanitými živočichy, které chová Tomáš Juga.

Stržínek (ANO): Minizoo na Štěpánově už je otevřena veřejnosti
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

V září rozhodli valašskomeziříčští zastupitelé, že provoz oblíbeného areálu podpoří měsíčně částkou 20 tisíc Kč. „Díky této dotaci z rozpočtu města, mohl Tomáš Juga areál Fauna parku znovu otevřít pro veřejnost a to zcela zdarma. Těší nás, že se tímto rozhodnutím zastupitelů podařilo obnovit ve Valašském Meziříčí službu, která má téměř 20letou tradici a je u dětí i dospělých velmi oblíbená,“ řekl starosta Robert Stržínek, jenž se přišel do znovuotevřeného areálu také podívat.

Děti a dospělí se mohou vedle krásně upraveného areálu těšit na zhruba 20 druhů zvířat. „Chováme různé druhy ptáků, zejména papoušků, ale například i pštrosy - nandu pampové. Ze savců jsou to kozy, poník, osmáci a zatím jeden samec lamy alpaky, k němuž brzy přibude také samice,“ svěřil se provozovatel minizoo Tomáš Juga s tím, že: „Pokud nám to možnosti dovolí, rádi bychom chov rozšířili ještě o zemní veverky a psouny prériové, kteří jsou u dětí velmi oblíbení.“

Podle slov starosty Roberta Stržínka vedení radnice věří, že příkladu města budou následovat také donátoři z řad komerčních subjektů. „Společně s Tomášem Jugou by se nám tak mohlo podařit například rozšíření vzdělávacích aktivit pro děti. Zároveň věříme, že se nebudou opakovat negativní zkušenosti z předchozího provozu. Budoucnost Fauna parku je tak do jisté míry závislá na chování jeho návštěvníků.“ doplnil starosta Stržínek.

Otevírací doba Fauna parku – Dětský ráj:
Listopad – Únor         8 – 16
Březen a Říjen           8 – 17
Duben – Září              8 – 19

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice