Stržínek (ANO): Pane ministře, v první řadě si získejte pro svůj projekt budoucí podřízené

16.11.2022 12:09

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

Stržínek (ANO): Pane ministře, v první řadě si získejte pro svůj projekt budoucí podřízené
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek

Vážený pane ministře,

zřídit Digitální agenturu či jakoukoliv jinou instituci bez potřebného personálního zajištění s lidmi, které mnohdy proti jejich vůli a na sílu převedete od jednoho zaměstnavatele ke druhému, není dobrý začátek. Nechci vás strašit, ale věřte mi, že se vám to může vymstít.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Všichni poslanci jsme opakovaně mailem obdrželi nesouhlasné stanovisko odborové organizace Ministerstva vnitra. Odbory nesouhlasí s procesem transformace. Upozorňují na to, že na vytvoření této agentury je tvořen extrémní tlak a pomíjena jsou i stanoviska sdružení, jako jsou již zmíněná ICT Unie, Svaz průmyslu a dopravy nebo Svaz měst a obcí. Navrhují proto, aby byl návrh zákona v Poslanecké sněmovně projednán až po termínu jednání místopředsedy vlády s odbory, které se má uskutečnit v příštím týdnu, a které údajně sám pan místopředseda vlády v tomto termínu navrhl.

Pane ministře, přijměte ode mě jednu dobře míněnou radu. V první řadě si získejte pro svůj projekt své budoucí podřízené. Vysvětlete jim potřebu digitalizace, váš pohled na tuto problematiku a model, který chcete aplikovat. Zaměstnanec, kterého si hned na začátku postavíte proti sobě, vám nikdy nepodá takový výkon jako ten, kdo se s projektem ztotožní a v lepším případě se pro něj i nadchne. Nedělejte stejnou chybu jako váš kolega ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka, kterému se během rekordně krátké doby podařilo naštvat a proti sobě postavit drtivou většinu všech zaměstnanců Úřadu práce. S lidmi, se kterými chcete spolupracovat, komunikujte. A pokud možno osobně. V tomto případě je to mnohem lepší než digitálně.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…