Stržínek (ANO): Sportovci v Hrachovci mají nové šatny

28.05.2021 9:15

Zástupci fotbalového klubu SK Hrachovec, z. s., vybudovali s podporou města Valašské Meziříčí v areálu tamních sportovišť zbrusu nové zázemí pro sportovce.

Stržínek (ANO): Sportovci v Hrachovci mají nové šatny
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Novostavbu za 13,6 milionu Kč slavnostně otevřeli v neděli 23. května. Víc jak polovinu nákladů pokryla dotace.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

Chátrající a hygienicky nevyhovující zázemí fotbalového klubu ve valašskomeziříčské místní části Hrachovec dělalo jeho činovníkům dlouho vrásky na čele. Spolu s městem proto nechali zpracovat projekt nových šaten, technického zázemí a hygienických prostor. „Celkové náklady na novostavbu šaten včetně dopravního napojení nakonec dosáhly 13,6 milionu korun. Fotbalisté však získali dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, která činí téměř 7,8 milionu a částkou 150 tisíc korun přispěl samotný klub SK Hrachovec,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová s tím, že zbývající náklady uhradilo město Valašské Meziříčí z vlastního rozpočtu. „Zázemí klubu pravidelně využívá bezmála 200 dětí a zhruba stejně tolik dospělých nejen z fotbalového klubu. Je tedy dobře, že se Hrachovec dočkal moderních šaten pro sportovce všech věkových kategorií,“ řekl starosta Robert Stržínek.

Vedení města a další pozvaní hosté se v neděli 23. května zúčastnili také slavnostního otevření nového sportovního zázemí. „Původní šatny z roku 1956 byly i přes naši opakovanou snahu o údržbu v nevyhovujícím stavu. Také kvůli tomu jsme nemohli postoupit do Krajského přeboru, i když jsme dvakrát vyhráli I. A třídu,“ posteskl si Dušan Janošek, předseda SK Hrachovec, který zároveň neskrýval radost z dokončení stavby nových šaten: „Konečně máme k dispozici moderní zázemí a rodiče už k nám hlásí nové hráče. Velké díky patří městu Valašské Meziříčí, bez jehož pomoci bychom tuto investici realizovat nedokázali. Při zajištění všeho nezbytného mi obrovsky pomohli také Radek Vajgl a Jana Kovářová. Společně se nám tak podařilo vybudovat zázemí, které si náš klub opravdu zaslouží.“ Dokončením stavby nových šaten však fotbalový klub v práci nekončí. „Teď nás čeká odstranění starých šaten, na jejichž místě chceme vybudovat posilovnu s tréninkovým zázemím,“ představil další plány Janošek.

SK Hrachovec aktuálně vychovává v šesti mládežnických celcích 95 fotbalových nadějí. Klub včetně družstva mužů pak eviduje 170 členů Fotbalové asociace ČR. Vedle SK Hrachovec využijí zázemí nových šaten také další organizace jako hasiči nebo volejbalisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!