Stržínek (ANO): Valašské Meziříčí je výborným zadavatelem

12.12.2022 10:46

Pátým nejlepším zadavatelem veřejných zakázek v kategorii malých měst v České republice je podle odborné analýzy ZINDEX Valašské Meziříčí. V rámci regionu se pak jedná o bezkonkurenčně nejlepší výsledek.

Stržínek (ANO): Valašské Meziříčí je výborným zadavatelem
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek

ZINDEX hodnotil celkem 74 veřejných zakázek v objemu bezmála 840 milionů Kč, které radnice vypsala v období od ledna 2019 do června 2022 včetně. K těm nejvýznamnějším se řadila desetiletá smlouva na provozování MHD uzavřená se společností TQM - holding s.r.o. nebo například kompletní revitalizace náměstí, kterou provedla firma PORR a.s. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Podle analýzy veřejných zakázek soutěžených jednotlivými městskými úřady v České republice za období posledních tří let – takzvaného ZINDEXu, dosáhlo Valašské Meziříčí skvělého hodnocení 79 %. „Oproti roku 2020 jsme si polepšili o celých 5 % a umístili se na 5. příčce mezi 218 zadavateli v kategorii malých měst s ročními nákupy mezi 30 až 300 miliony korun. V žebříčku nejvyšší konkurence nám s 88 % patří dokonce 3. příčka, což je skvělé. Jedná se o výborné hodnocení, které odráží zodpovědné hospodaření radnice s veřejnými prostředky a skvělou práci našeho právního oddělení,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek. Cílem analýzy, která prošla připomínkováním expertní skupiny Ministerstva pro místní rozvoj, není hledání senzací, ale konstruktivní zpětná vazba zadavatelům i občanům. Město Valašské Meziříčí z ní tak vyšlo jako Dobrý zadavatel veřejných zakázek, u kterých je dostatečná konkurence. Z analýzy rovněž vyplynulo, že dodavatelé kladně hodnotí profesionalitu radnice jakožto zadavatele.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7