Stržínek (ANO): Valašské Meziříčí je výborným zadavatelem

12.12.2022 10:46

Pátým nejlepším zadavatelem veřejných zakázek v kategorii malých měst v České republice je podle odborné analýzy ZINDEX Valašské Meziříčí. V rámci regionu se pak jedná o bezkonkurenčně nejlepší výsledek.

Stržínek (ANO): Valašské Meziříčí je výborným zadavatelem
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek

ZINDEX hodnotil celkem 74 veřejných zakázek v objemu bezmála 840 milionů Kč, které radnice vypsala v období od ledna 2019 do června 2022 včetně. K těm nejvýznamnějším se řadila desetiletá smlouva na provozování MHD uzavřená se společností TQM - holding s.r.o. nebo například kompletní revitalizace náměstí, kterou provedla firma PORR a.s. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Podle analýzy veřejných zakázek soutěžených jednotlivými městskými úřady v České republice za období posledních tří let – takzvaného ZINDEXu, dosáhlo Valašské Meziříčí skvělého hodnocení 79 %. „Oproti roku 2020 jsme si polepšili o celých 5 % a umístili se na 5. příčce mezi 218 zadavateli v kategorii malých měst s ročními nákupy mezi 30 až 300 miliony korun. V žebříčku nejvyšší konkurence nám s 88 % patří dokonce 3. příčka, což je skvělé. Jedná se o výborné hodnocení, které odráží zodpovědné hospodaření radnice s veřejnými prostředky a skvělou práci našeho právního oddělení,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek. Cílem analýzy, která prošla připomínkováním expertní skupiny Ministerstva pro místní rozvoj, není hledání senzací, ale konstruktivní zpětná vazba zadavatelům i občanům. Město Valašské Meziříčí z ní tak vyšlo jako Dobrý zadavatel veřejných zakázek, u kterých je dostatečná konkurence. Z analýzy rovněž vyplynulo, že dodavatelé kladně hodnotí profesionalitu radnice jakožto zadavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.