Stržínek (ANO): Valašskomeziříčská radnice podpoří výstavbu bydlení

22.10.2021 14:32

Představitelé města schválili Zásady pro výkup technické infrastruktury od soukromých investorů (dále jen Zásady). Jejich cílem je zejména podpora individuální rodinné a bytové výstavby ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech.

Stržínek (ANO): Valašskomeziříčská radnice podpoří výstavbu bydlení
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek

Původní Zásady schválilo v květnu 2008 tehdejší zastupitelstvo. Po několika revizích se však rozhodlo jejich účinnost pozastavit.

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
„Došli jsme k názoru, že je potřeba tyto myšlenku oprášit a upravit zásady tak, aby odpovídaly potřebám dnešní doby a finančním možnostem města. Podpora individuální a bytové výstavby je naším dlouhodobým cílem a toto je jedna z možností, jak soukromým investorům pomoci,“ je přesvědčen starosta Robert Stržínek.

Valašskomeziříčští zastupitelé tak nyní rozhodli, že od příštího roku bude moci stavebník – fyzická nebo právnická osoba požádat o výkup nově vzniklé technické infrastruktury v katastrálním území Valašské Meziříčí – město, Křivé, Brňov, Hrachovec, Krásno nad Bečvou, Bynina, Juřinka a Lhota u Choryně. „Podpora se bude týkat vybudování takzvané páteřní infrastruktury, nikoliv jednotlivých odboček k rodinným a bytovým domům. Jedná se například o místní a účelové komunikace, parkoviště, chodníky a cyklostezky, vodovody či kanalizace. Podrobné podmínky naleznou žadatelé na webu města www.valmez.cz pod záložkou Pravidla města Valašské Meziříčí (nebo ZDE),“ uvedl David Černoch, vedoucí odboru komunálních služeb.

Pro výkupy počítá radnice v chystaném rozpočtu na příští rok s částkou pět milionů Kč. „Maximální výše podpory bude činit 250 tisíc korun v případě rodinného domu a 100 tisíc na bytovou jednotku v bytovém domě. O konečné výkupní ceně však budou rozhodovat zastupitelé, aby byly podmínky pro všechny žadatele stejné. Je samozřejmé, že další náklady spojené s provozem a údržbou zmíněné infrastruktury poté půjdou za městem,“ doplnil starosta Stržínek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…