Šulda (KSČM): Boj proti trafikám zůstal pro ČSSD jen na papíře

08.06.2016 4:33

Je to takový začarovaný kruh. Mnohé strany se před volbami dušují, jak se již nebudou chovat jako ti před nimi. Takto se nám tu dlouho střídaly vlády ODS a ČSSD, notabene vládly i společně v době opoziční smlouvy.

Šulda (KSČM): Boj proti trafikám zůstal pro ČSSD jen na papíře
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Před volbami sociální demokraté na tiskových konferencích zuřivě bojovali proti restitucím a dosazování straníků na různé pozice, které umožňovalo předchozí vládnutí ODS. Preferování straníků je klientelismus škodící státu a nám všem. O pokrytectví se dá mluvit v rámci ČSSD ohledně restitucí a dnes i zajišťování stranických pracovníků, kteří mají odejít, neboť ČSSD zeštíhluje jejich řady v rámci předpokládané nutnosti zaplatit advokátu Altnerovi.

Vládnoucí Česká strana sociálně demokratická má zřejmě problémy se svou stranickou kasou. Výsledkem je, že u nich zase zvítězil cynický pragmatismus. Zaměstnance, které propouští ze stranického aparátu, finančně zajišťuje na získaných ministerstvech. Takzvané trafikanství tedy neskočilo. Ostatně krátce po sestavení vlády si ministři najali více než sto poradců a po stovkách probíhaly výměny státních úředníků i zástupců státních firem. Nyní tedy sociální demokraté rozjeli nové kolo, které má vyřešit vlastní hospodaření na úkor daňových poplatníků čili opět nás všech.

Ludvík Šulda, BBA

  • KSČM
  • Poctivost se musí vyplácet
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.