Švarcbek (KSČM): Lidé je obdivují, pokud jim nepadají bomby na hlavu

05.10.2018 5:29

Lidé je obdivují, pokud jim nepadají bomby na hlavu. Letošní Dny NATO. Není lepší přetavit kule na písmenka?

Švarcbek (KSČM): Lidé je obdivují, pokud jim nepadají bomby na hlavu
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Je to pár dní, co se uskutečnily na mošnovském letišti Dny NATO a Vzdušných sil AČR , které měly připomenout 100 let od založení Československa. Akce měla vyzdvihnout dlouholetou spolupráci se Spojenými státy, které se pro letošní rok zhostily role speciální partnerské země.

Program byl bohatý. Desítky kusů letecké i pozemní techniky, 40 dynamických ukázek ve vzduchu i na zemi. Plánování takové show bylo dlouhodobé, aby si návštěvníci přišli na své. Taky se jich dostavilo 225 tisíc návštěvníků. Zájem byl takový, že kolabovala doprava na letiště a tvořily se dlouhé záspy. Prostě návštěvníci to své dostali. Všeobecná spokojenost. Aranžmá bylo precizní. Vrcholem akce byl průlet 16 druhů letecké techniky mapující vývoj vzdušných sil za posledních sto let, a to vše bylo umocněné tóny Smetanovy Vltavy. Prostě dokonalost sama. Samozřejmě nechyběly F 16, gripeny a vystoupení akrobatických skupin. Zapojení do akce skutečně mezinárodní.

Aby se diváci nenudili a nebolel je zátylek od pohledu na nebe, tak se jim představil i americký tank M1A2 Abrams nebo bojové obrněnce M2 Bradley, a to navíc v mimořádné dynamické ukázce po boku bojových tanků Německa a České republiky. Proste dokonalá symbióza.

Josef Švarcbek

  • KSČM
  • Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • zastupitel města

Tradičně nechyběli ani američtí letečtí velikáni – strategický bombardér B-52 Stratofortress, létající tanker KC-135 Stratotanker a transportní C-17 Globemaster. Historická vložka byla doplněna ještě legendárními letouny Spitfire Mk.IX, Aero 145 či vrtulník Mi-24D. Každý si tedy mohl vybrat podle chuti.

Prostě taková krásná ukázka militarismu a spolupráce ve zbrani. Divák s párkem a pivem v ruce byl jistě spokojený. Obdivoval techniku, umění řidičů a pilotů, bavil se. Jen mě tak při té všeobecné spokojenosti napadlo, jak asi průlety moderních letadel, dronů a svištění raket vnímají obyvatelé Sýrie, Jemenu či Afghánistánu. Ti se jistě při zvuku těchto krásných výrobků neradují. Ony totiž za sebou nechávají smrt.

Nebylo by lepší, aby těch 225 tisíc návštěvníků jelo na Zemi živitelku? Nebylo by lepší předělat tanky a letadla na pluhy?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…