Švec (STAN): Hejtman místo slibované pomoci lže o obchvatu města Lišov

16.09.2016 14:05

Není to tak dlouho, co hejtman Zimola pomlouval vedení města Lišov a šířil dezinformace a lži o údajné asociálnosti Lišovských. Tehdy šlo o chráněné bydlení, které kraj budoval v Lišově za dosti podivných okolností, a kde se nakonec ukázalo, že Lišovští ušetřili kraji přibližně milion korun, když prosadili vybudování tohoto bydlení na krajském pozemku, namísto původního plánu kraje použít pro tento záměr soukromou parcelu ve zcela nevhodné lokalitě. Tehdy Rada města Lišov žádala, aby se hejtman za své lži městu omluvil, což se dle očekávání samozřejmě nestalo.

Švec (STAN): Hejtman místo slibované pomoci lže o obchvatu města Lišov
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Naopak hejtman Zimola opět špiní práci lidí ve městě Lišov. Před několika dny přišel s novými pomluvami a znovu šíří lži na adresu města Lišov, jeho obyvatel i jeho vedení. Není pochyb o tom, že důvodem jsou blížící se krajské volby a Zimolův odpor k oponentním názorům. Ale použít místo dialogu o problémech kraje demagogii a sprosté lži, ke kterým navíc zneužívá i úředníky krajského úřadu a ředitelku ŘSD v Českých Budějovicích, to je silná káva…

Z toho důvodu se 14. září 2016 sešla Rada města Lišov, aby na své mimořádné schůzi projednala lži hejtmana Zimoly, který na oficiálních stránkách Krajského úřadu Jihočeského kraje a v médiích tvrdil, že „lišovský obchvat se nestaví kvůli tomu, že vedení města si není jisto, zda jej vůbec chce“. Další nehorázností je Zimolovo nařčení, když mluví o „obstrukčních jednáních“ ze strany města Lišov, která se údajně projevují i bojkotem jednání a neúčastí města na schůzkách s ŘSD ČB. Město Lišov také prý odmítá podepsat jakousi „smlouvu o přeložkách“.

Oficiální stanovisko Rady města Lišov k těmto nařčením je následující:

Není pravda, že město Lišov nepodepsalo smlouvu s ŘSD "o přeložkách". Žádný takový návrh nebyl městu doručen. Městu byl za strany ŘSD ČB doložen pouze Návrh Smlouvy o převodu dokončených stavebních objektů v rámci stavby silnice I/34 v úseku "Lišov - Vranín".

Tento návrh smlouvy byl usnesením Zastupitelstva města Lišov ze dne 27. 6. 2016 odložen z toho důvodu, že město Lišov se zatím nemůže (vychází to ze Zákona o obcích  - s odkazem na péči řádného hospodáře) smluvně zavázat k převzetí majetku, který není přesně definován. ŘSD ČB totiž dosud nemá dokončenou projektovou dokumentaci budoucího obchvatu ani pro územní řízení, natož pak dokumentaci pro stavební povolení (a vyšších stupňů). Nikdo tedy dosud neví jak velké objekty a jakých technických parametrů, by si město mělo vzít do majetku a do správy. Nevíme tedy, ani kolik by nás stála jejich případná údržba. 

Je nehorázná lež, že vedení města Lišov nekomunikuje s ŘSD ČB a bojkotuje jednání. Nikdy v historii se nestalo, že by zástupci města Lišov odmítli účast na jakémkoli jednání s ŘSD ČB nebo jakýmkoli jiným subjektem. Naopak, vždy jsme se všech jednání aktivně účastnili a mnohokrát jsme je také sami iniciovali. A to nejen jednání mezi ŘSD ČB, ale také jednání s krajským radním pro dopravu a mnoha politiky parlamentu ČR, od kterých jsme chtěli pomoc v urychlení stavby obchvatu našeho města. Pokud ale ŘSD ČB nebo pan hejtman iniciovali nějaká jednání, o kterých nevíme, protože nás na ně jaksi "zapomněli pozvat", tak potom pardon, ale nejsme jasnovidci.

Jménem Rady města Lišov:

Bc. Jiří Švec, starosta města

Ing. Otakar Chlouba, místostarosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…