Švec: Unikátní projekt Vltavské cyklostezky pomůže nejen turistickému ruchu, ale usnadní i běžný život Jihočechů

08.05.2020 16:50

Téměř 189 kilometrů dlouhá cyklostezka by měla během následujících pěti let propojit některé z nejkrásnějších míst Jihočeského kraje.

Švec: Unikátní projekt Vltavské cyklostezky pomůže nejen turistickému ruchu, ale usnadní i běžný život Jihočechů
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Potvrdil to radní pro dopravu Jiří Švec po pravidelném jednání Centrální komise Ministerstva dopravy, které se konalo v úterý 28. dubna. Zde bylo rozhodnuto, že většina nákladů projektu Vltavské cyklostezky v celkové výši přesahující jednu miliardu korun, bude uhrazena ze státního rozpočtu.

„Projekt, jehož nositelem je Jihočeský kraj, počítá v příštích pěti letech s vybudováním cyklostezky o celkové délce téměř 189 kilometrů mezi Novou Pecí až po soutok Vltavy a Lužnice,“ uvedl radní Švec, podle něhož cyklostezka nejen zpřístupní pro turisty a návštěvníky Jihočeského kraje takové kulturní a turistické zajímavosti, jako je například Rožmberk nad Vltavou, Vyšší Brod, Zlatá Koruna či České Budějovice, ale zároveň přispěje i k bezpečnému každodennímu dojíždění do škol a do zaměstnání.

„Na úterním jednání Centrální komise Ministerstva dopravy bylo schváleno, že celkové náklady na projektovou přípravu, majetkoprávní vypořádání a vlastní realizaci, které přesahují miliardu korun, budou uhrazeny především ze státního rozpočtu,“ zdůraznil radní Švec a dodal, že tímto krokem dochází k naplnění jedné z části Memoranda o vzájemné spolupráci při přípravě a realizaci projektu Vltavské cyklostezky, které v loňském roce uzavřel Jihočeský kraj a 21 měst a obcí. „Je to velký úspěch kraje, neboť je to v podstatě jediný takto rozsáhlý projekt cyklostezky na území České republiky individuálně podpořený z centrální úrovně“, uzavřel Švec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…