Světnička (MS Piráti): Nesouhlasíme s koketováním s levičáckými experimenty

18.08.2018 7:36

Reakce Moravské a Slezské pirátské strany na manipulativní vyjádření tiskové mluvčí České pirátské strany

Světnička (MS Piráti): Nesouhlasíme s koketováním s levičáckými experimenty
Foto: flicker.com
Popisek: Karel Světnička

Moravská a Slezská pirátská strana (MS Piráti), která byla ve čtvrtek zaregistrována jako politická strana na Ministerstvu vnitra České republiky, se tímto zásadně ohrazuje proti účelovému vyjádření tiskové mluvčí České pirátské strany Karolíny Sadílkové.

Považuje ho za politováníhodné a neprospívající jednotě Pirátského hnutí. Moravská a Slezská pirátská strana vznikla spontánně jako reakce na podivné praktiky, politikaření některých představitelů z řad České pirátské strany, zejména jejího euromarxistického křídla.

Jako Moravská a Slezská pirátská strana klademe důraz na návrat k původním myšlenkám Pirátského hnutí v podobě, jak vzniklo ve Švédsku. Nejsme ani alternativa, ani odnoží České pirátské strany, ale samostatnou nadregionální a nadnárodní pirátskou stranou s těžištěm v historických zemích Moravy a Slezska.

Nesouhlasíme s koketováním s levičáckými experimenty typu DIEM-25, okázalým pojídáním pelmeňů na recepcích ruského velvyslanectví a netransparentní politikou některých osob v rámci sesterské České pirátské strany, nedávnými členy Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS), profláknutými vrcholovými funkcionáři Sobotkovy ČSSD.

Mgr.Bc. Karel Světnička

  • MS Piráti
  • Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • mimo zastupitelskou funkci

V současné době je prioritou Moravské a Slezské pirátské strany dobudování členské základny, podílet se na činnosti Pirátské internacionály jako pozorovatelé, a to při třech základních pilířích:

  • svobodné sdílení informací
  • ochrana občanských svobod
  • transparentnost státní správy

V případě vzniku nové Moravskoslezské pirátské strany se tedy nejedná o žádnou "manipulativní snahu o založení", jak uvádí Karolína Sadílková, ale o řádný a legitimní proces vzniku nového politického pirátského subjektu v rámci platných zákonů a Stanov Pirátské internacionály. Každého dne se naše strana rozrůstá o nové příznivce nespokojené se stávající pasivní politikou České pirátské strany, a podporu nám již vyjádřila řada členů i představitelů sesterské České pirátské strany.

Tisková mluvčí Karolína Sadílková by si měla uvědomit, že Moravská a Slezská pirátská strana není konkurencí, ale souznící stranou s některými výše zmíněnými výhradami, z toho důvodu se těšíme na úzkou spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…