Sviták (SLK): Začala rekonstrukce silnice III/26836 mezi Cvikovem a Lindavou

06.09.2019 14:32

Za rok by měli obyvatelé Cvikova a Lindavy jezdit mezi těmito dvěma místy na Českolipsku po lepší silnici. Začíná totiž rekonstrukce silnice III/26836, která tudy prochází. Hotovo má být v polovině příštího roku.

Sviták (SLK): Začala rekonstrukce silnice III/26836 mezi Cvikovem a Lindavou
Foto: SLK
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

Oprava se týká úseku o délce necelého pět a půl kilometru. „Dojde ke srovnání šířky tak, aby odpovídala rozměru stanovenému pro tuto kategorii silnice. Rekonstrukce zahrnuje také zpevnění krajnic, obnovu a doplnění bezpečnostního zařízení, výměnu svislého a vodorovného dopravního značení, pročištění příkopů a rekonstrukci třiatřiceti propustků a pěti opěrných zdí,“ uvedl náměstek hejtmana pro rezort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták.

Rekonstrukce komunikace vychází ze zpracované diagnostiky vozovky a uskuteční se ve dvou variantách. V místě, kde nebude zásah do vozovky v celé šíři, bude provedena recyklace za studena. Tam, kde bude zásah do stávající vozovky větší, dojde ke kompletní rekonstrukci spojených s položením celoplošných asfaltových vrstev.

Stavbu kraj hradí v celé výši ze svého rozpočtu, jelikož na úsek silnice nejde uplatnit státní ani evropská dotace. Cena činí 102.086.355,62 korun včetně DPH. Rekonstrukce potrvá 270 dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…