Svobodní Babišovi: Máte odvahu postavit se Bruselu?

21.03.2014 17:57

Daňové změny představené ministrem financí Babišem (třetí sazba DPH na knihy, dětskou výživu a léky) jsou nicotné a jen zesložiťují daňový systém. Z původního plánu snížit sazbu DPH i na dětské plenky Babiš ustoupil, protože to nedovoluje směrnice Evropské unie.

Svobodní Babišovi: Máte odvahu postavit se Bruselu?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Podle aktuální směrnice EU nesmí být základní sazba DPH nižší než 15%. Toto omezení ale platí jen do 31.12.2015. Na prodloužení platnosti minimální sazby DPH v zemích EU se musejí shodnout jednomyslně všichni ministři financí. Stačí tedy, aby český ministr hájil české zájmy a hlasoval PROTI návrhu na prodloužení platnosti limitu v Bruselu!

Svobodní proto vyzývají ministra Babiše, aby nepodpořil návrh Bruselu na prodloužení platnosti minimální sazby DPH a umožnil tak České republice stanovovat sazbu DPH podle svého uvážení. Pak bychom si i dětské plenky mohli zdaňovat, jak bychom chtěli.

Svobodní podporují jednotnou nízkou sazbu DPH, a ne kompenzování vysoké sazby na oblečení, elektřinu a plyn nižší sazbou na knihy. Tato jednotná sazba by mohla být pod 15 procenty.

Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů (Svobodní)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…