Svobodní: Jsme proti odvolání Ševčíka, akademická půda by měla být svobodná

17.03.2023 9:45 | Ze sítí

Oficiální vyjádření na veřejném facebookovém profilu strany ke kauze děkana Národohospodářské fakulty VŠE, docenta Miroslava Ševčíka

Svobodní: Jsme proti odvolání Ševčíka, akademická půda by měla být svobodná
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Vážení příznivci Svobodných,

náš předseda, Libor Vondráček, hned v sobotu odsoudil násilné chování některých účastníků okolo Národního muzea. Jsme proti tomu, aby se násilné a agresivní chování stalo normální formou protestu.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

V celé situaci byl médii zachycen také doc. Ševčík. Rektor a část akademického senátu žádá jeho odvolání. Jako Svobodní se stavíme jednoznačně proti odvolání docenta Ševčíka z pozice děkana. Proč?

Docent Ševčík nebyl k dnešnímu dni z ničeho obviněn ani za nic odsouzen. Ke své účasti podal vysvětlení, které spolu s nahrávkami dokazuje, že nebyl aktérem násilné potyčky s policií. Podle svědectví některých lidí měl pomáhat také jednomu ze zraněných kolemjdoucích.

Celá kauza je šitá horkou jehlou. Několik fotek v médiích a okamžitá studentská demonstrace svádí k tomu, aby se bez řádného prošetření či zkoumání okolností schylovalo k odvolání z vysoké a významné akademické funkce. Jsme jednoznačně proti odvolání docenta Ševčíka. Takové jednání může stvořit velmi nebezpečný precedens.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…