Svobodní: Nástrojem zvůle státní moci se postupně stala finanční správa

27.06.2020 16:41

Komentář na facebookovém profilu k metodám Finanční správy

Svobodní: Nástrojem zvůle státní moci se postupně stala finanční správa
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Totalitní státy disponují složkami, které likvidují oponenty a části společnosti, které jim nejsou pohodlné. Za nacismu a fašismu v Evropě to byly ozbrojené složky SA v Německu, squadristé v Itálii. Za komunismu u nás STB a lidové milice.

Kriminalita se v posledních desetiletích měnila od násilné ke kriminalitě bílých límečků, i státy s pevnou rukou na občany, se začaly orientovat na jinou formu likvidace nepohodlných. U nás se nástrojem zvůle státní moci postupně stala finanční správa. I ta používá metody, které jsou těmto složkám blízké. Zastrašování, shora nařížený direktivní výběr cílů a odměňování podle počtu zlikvidovaných.

„Dostaneme shora nařízeno, že musíme vydat určitý počet zajišťovacích příkazů nebo udělat určitý počet dražeb zabaveného majetku. Podle toho se hodnotí finanční úřad,“ říká v reportáži Taťána Zmydlená, vedoucí vymáhacího oddělení ve Valašském Meziříčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …