Svobodní: Optimální výše minimální mzdy je podle nás nulová

23.08.2020 17:02

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministryně Jany Maláčové na změnu výpočtu výše platů politiků

Svobodní: Optimální výše minimální mzdy je podle nás nulová
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Jana Maláčová navrhuje, aby se platy politiků odvíjely od výše minimální mzdy. Takový návrh je samozřejmě naprosto nesmyslný, protože motivuje politiky, aby se při úvahách o změně minimální mzdy místo ekonomickou realitou a vlastním rozumem řídili zájmy vlastního bankovního konta. A pokud by o výši minimální mzdy rozhodovala zrovna Jana Maláčová (se zbytkem vlády jako je tomu dnes), tak by si většina z nich asi nestěžovala.

Optimální výše minimální mzdy je podle nás nulová. Je to snad důvod k tomu, aby poslanci v případě schválení podobného návrhu nepobírali žádnou odměnu za výkon svého mandátu a vykonávali svůj mandát po večerech, až jim skončí výkon jejich civilního zaměstnání?

Stejně tak nedává smysl, aby se platy politiků počítaly na základě průměrného platu státních zaměstnanců. Co takhle, kdyby se platy politiků odvíjely od HDP nebo průměrného platu v podnikatelské sféře? Jeho výše totiž lépe odpovídá kvalitě odvedené práce našich zástupců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…