Svobodní: Pokud EUskeptičtí voliči dorazí k volbám, uspějeme

11.05.2019 22:48

Průzkum agentury Median, který dává Svobodným 8 % volebního potenciálu a až 3,5 % v preferencích, podle Koalice Svobodných, Liberlandu a Radostného Česka jasně potvrdil, že voličů, kteří si přejí zásadní reformu EU, je více, než se dosud předkládalo.

Svobodní: Pokud EUskeptičtí voliči dorazí k volbám, uspějeme
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

„Těší nás, že naše preference rostou při zvyšující se volební účasti. Podle mě to svědčí o tom, že mnoho euroskeptických voličů není rozhodnutých, zda přijdou k volbám. Musíme je přesvědčit, aby svého práva hlasovat využili,“ komentoval výsledky průzkumu lídr kandidátky a prezident Liberlandu Vít Jedlička. Průzkum agentury Median realizovaný v období 16. 3. – 3. 5. přiřkl Koalici Svobodných, Liberlandu a Radostného Česka 3,5 % voličů při účasti 35 %. Při nejnižší předpokládané volební účasti 15 % preference klesají k rovným 3 %. Při volební účasti 20–25 % dává společnost Median Svobodným volební potenciál 8 %.

Při minulých volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 byla volební účast 18 %. „Podobnou pozici nám průzkumy dávaly i při posledních eurovolbách v roce 2014. Nakonec jsme získali 5,24 %, což znamenalo skoro 80.000 hlasů a křeslo europoslance. Hlas pro Svobodné je hlas pro zásadní reformu EU, který nepropadne,“ komentuje předseda Svobodných a dvojka kandidátky Tomáš Pajonk.

Vít Jedlička

  • Svobodní
  • lídr krajské kandidátky Svobodných v Královéhradeckém kraji
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…