Svobodní: Politici nemají právo vychovávat občany

21.01.2017 14:26

Svobodní prosazují právo soukromých vlastníků rozhodnout si, jak naloží se svým vlastním majetkem. Podnikatelé musí mít právo si rozhodnout, zda jejich restaurace bude kuřácká či nekuřácká, a zákazníci musí mít právo si sami rozhodnout, zda využijí služeb nekuřácké či kuřácké restaurace.

Svobodní: Politici nemají právo vychovávat občany
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Svobodní zásadně odmítají dnes v Senátu schválený návrh zákona o plošném zákazu kouření v restauracích, stejně jako všechny další zákony, jejichž cílem je vychovávat občany České republiky.

„V posledních letech rostl počet nekuřáckých restaurací, hosté si tak mohli vybrat jestli navštíví kuřácký nebo nekuřácký podnik. Tento zákaz nakonec povede ke konci mnoha hospod. Politici si neuvědomují, kolik hospodských, zaměstnanců a jejich rodin se dostane do problémů, poté co budou muset zavřít svoje provozovny,“ sdělil místopředseda Svobodných Josef Káles.

„Nad rámec zákazu kouření byl do zákona propašován § 11 odst. 7, který uvádí, že se zakazuje prodávat alkoholický nápoj osobě zjevně ovlivněné alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Byl bych rád, aby si sami poslanci a senátoři šli toto na chvíli za hospodské určovat, protože je to absurdní a těžko splnitelný požadavek. Zajímalo by mne, kolik zákonodárců by sedělo v sále v případě, že by vrátný nepouštěl do budov Parlamentu osoby zjevně ovlivněné alkoholem," uvedl místopředseda Ondřej Pecák.

„Jsem zvědav, zda a jak bude naplňován tento zákon v restauračních provozech ve Sněmovně a v Senátu. Z osobní zkušenosti vím, že už dnes tam zákonodárci nedodržují zákaz kouření. Chtěl bych být u toho, až jim obsluha v parlamentní restauraci řekne, že už nic nedostanou, protože už jsou dnes zjevně přes čáru a mají dost,“ dodává místopředseda Svobodných František Matějka.

Restaurace nepatří státu, patří konkrétním občanům. Nejedná se tedy o kolektivní rozhodování o nakládání se společným majetkem. Svobodní odmítají, aby mohla většina skrze stát menšině diktovat svůj způsob života.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.