Svobodní: Tendr na mýto je projevem neschopnosti státního aparátu

11.04.2018 21:46

Výběr provozovatele mýtného systému potvrzuje, jak špatným hospodářem je stát. Výsledkem neschopnosti státního aparátu je předražená správa, která místo příjmů určených na opravy a výstavbu silnic, zásobuje kasu provozovatele.

Svobodní: Tendr na mýto je projevem neschopnosti státního aparátu
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Podstatou veřejné zakázky musí být zajištění výběru mýta s možností plovoucího tarifu: výše poplatku za vjezd na placený úsek závisí na časovém úseku dne a týdne podle toho, nakolik v daném čase poptávka převyšuje kapacitu komunikace. Technologie výběru má být čistě volbou provozovatele s tím, že veškeré náklady nese právě provozovatel. Pouze takto lze dosáhnout efektivnosti při nakládání s penězi nás daňových poplatníků.

Spolu s tím Svobodní navrhují snížit mýtné, aby dopravci měli motivaci jezdit po dálnicích a vybraných silnicích I. třídy. Snížení mýtného povede ke zlepšení stavu na silnicích I. a II. třídy, kamiony zbytečně nebudou objíždět zpoplatněné úseky, protože se jim to nevyplatí.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.