Svobodní: Zpřísněme náš postoj vůči vládě

12.03.2021 9:13

Svobodní odsuzují další oklešťování svobody občanů České republiky pod záminkou boje s koronavirem.

Svobodní: Zpřísněme náš postoj vůči vládě
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Vláda každým svým krokem ukazuje, že nemá epidemickou situaci pod kontrolou a místo konstruktivních kroků vedoucích k jejímu zvládnutí dělá to jediné, na co stačí schopnosti a charakter jejích představitelů: dupe po lidech.

Již mnoho měsíců jsou občané naší republiky nuceni trpně snášet jedno plošné opatření za druhým, aniž by jim vláda, byť jediným svým krokem a jediným opatřením dokázala, že existuje světlo na konci tunelu. Jsme svědky soustavného selhávání státu, žádné plošné opatření v zásadě nezafungovalo, a vláda trestá občany za svoji neschopnost.

Nová opatření, absurdní omezení pohybu jen na katastr své obce, nutnost vyplňovat čestná prohlášení pro cestu do práce, další omezování svobodného podnikání – to vše je třeba ve světle dosavadních vládních “úspěchů” pokládat za nefunkční v celkovém kontextu aktuální situace. Cena za případnou, velmi nepravděpodobnou dlouhodobou účinnost je nepřiměřeně vysoká.

Je dále třeba upozornit, že Babišova vláda je první, která od roku 1969 použila armádu proti vlastním lidem. Nasazení ozbrojených složek státní moci proti svobodným občanům jako výhružku a demonstraci síly proti bezbranným civilistům, kategoricky odmítáme.

Svobodní požadují beztrestnost pro každého, kdo se rozhodne pro racionální formu občanského nesouhlasu, odporu a neposlušnosti. I v období naplněných nemocnic je třeba se proti bezpráví a tyranii postavit. Jinak svobodu zpět nezískáme. Bojujeme na dvou frontách – vedle koronaviru čelíme bezprecedentní mocenské zvůli pánů Babiše a Hamáčka. Společně je můžeme zvládnout.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.