Svobodní vítají konec manipulací ČNB, které zvýšily ceny obyvatelům

07.04.2017 18:45

Svobodní vítají ukončení intervencí České národní banky do kurzu koruny. Svobodní litují, že ČNB v zájmu oslabení koruny natiskla téměř 2 biliony korun a že cenová hladina v důsledku toho za dobu intervencí od listopadu 2013 vzrostla o 4 procenta na úkor úspor obyvatel České republiky.

Svobodní vítají konec manipulací ČNB, které zvýšily ceny obyvatelům
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Velký objem vytištěných peněz, zejména na začátku letošního roku, může dále zvyšovat cenovou hladinu v budoucnu. Přitom hlavním cílem ČNB má být starost o stabilitu cenové hladiny.

Apelujeme na Českou národní banku, aby dodržovala ústavní závazek péče o cenovou stabilitu, aby nerozkolísávala ekonomiku manipulací s objemem peněz v ekonomice a aby nekupovala státní dluhopisy států eurozóny a nepomáhala jim tak hospodařit na dluh. Svobodní považují manipulace centrální banky s kurzem a peněžní zásobou za příčinu nežádoucího kolísání ekonomiky.

Republikové předsednictvo

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.