Svobodová (OMMO): Dotaz šéfredaktorovi Mosteckého deníku

19.04.2018 5:37

Vážení čtenáři, jistě jste většina zaznamenala, že rok 2018 je také rokem konání podzimních komunálních voleb. Těch se polit. hnutí OMMO účastní již od svého vzniku v r. 2010. Nejinak tomu bude i letos, a také v Mostě.

Svobodová (OMMO): Dotaz šéfredaktorovi Mosteckého deníku
Foto: Občané městu, město občanům
Popisek: Občané městu, město občanům

Místní média již jaksi "odstartovala" informace, že na Mostecku jsou subjekty, které se budou těchto voleb účastnit. V této souvislosti se na stránkách Mosteckého deníku 11. 4. 2018 objevila informace (ZDE), v níž se autor zprávy (redaktor M. Vokurka) dotazoval zástupců politických stran a hnutí, v předešlých letech také kandidujících, na jejich volební účast v těch letošních.

Ač je OMMO nikoliv neznámým subjektem mezi občany Mostu a Mostecka, a jistě nejen s ohledem na volební účast v předešlých letech, uvedená zpráva v MD nás ignorovala. Sepsali jsme proto níže uvedený text a adresovali jej jako dotaz šéfredaktorovi E. Benešovi. Jak jinak, a že je to zřejmě selektivně laděná praxe v Mostě, odpovědi jsme se dosud nedočkali, a zřejmě nedočkáme...

A protože rovný přístup k informacím stejně jako rovná soutěž politických stran a hnutí je něčím, čím se rádi někteří honosí, a zejména rádi hovoří o tom, co a jak by se mělo dělat správně a demokraticky, a mostecké prostředí je přímo ukázkovým příkladem, kdo je a není etalonem kultury, kulturnosti a jiným by měl určovat, co a jak dělat, dospěli jsme k rozhodnutí, dát vám text dotazu šéfredaktorovi Mosteckého deníku také k dispozici.

Vážený pane šéfredaktore,

rádi bychom od Vás dostali odpověď na otázku, co je podmínkou být jako řádně registrované, politické hnutí sídlící a působící nejen na Mostecku, a účastnící se komunálních voleb např. v Mostě od r. 2010, také součástí informací týkajících se konání podzimních komunálních voleb v r. 2018 na stránkách Mosteckého deníku společně s ostatními subjekty, které naopak prostor získaly a jejichž představitelé zřejmě jsou průběžně kontaktováni?

Odvoláváme se v této souvislosti na to, že dne 11. 4. 2018 vyšel na stránkách MD text na následující adrese (ZDE), který mj. pojednává o většině ze subjektů, které se zúčastnily komunálních voleb v r. 2014 a zbylé dokonce poprvé usilují o účast v r. 2018, a de facto jako nové subjekty na mostecké politické scéně. A dovolím si poznamenat, že politické hnutí OMMO je dostatečně známým subjektem, pro příklad vzpomenu stále pokračující „causu“ KD REPRE aj.

Máme již 8 let fungující webovou stránku (ZDE), kde jsou kontakty hnutiommo@hnutiommo.cz a tel. kontakt +420605870346, ty jsou stále aktuální. Jak lze ale usuzovat z obsahu výše uvedeného článku v MD od pana redaktora M. Vokurky, v textu o nás není ani zmínka a kontaktováni jsme zcela určitě nikým nebyli.

Vážený pane šéfredaktore,

můžeme prosím vědět, proč jste jako regionálně působící médium mající jistě povědomost o naší existenci zvolili takový přístup a co musíme jako politický subjekt působící v režimu zákonů této země ještě udělat pro to, aby se nám dostalo stejného přístupu dle rovných podmínek politické soutěže stran a hnutí? Uvedená informace snad nebyla placenou propagací (inzercí) zmiňovaných subjektů?

Věříme, že náš dopis nezůstane bez odpovědi a že se situace v rovině politické informovanosti také o hnutí Občané městu, město občanům (OMMO) na stránkách Mosteckého deníku zlepší.

S pozdravem

Mgr. Hana Svobodová, Ph. D., v. r.
předsedkyně politického hnutí OMMO

Více ZDE

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…