Svobodová (OMMO): Magistrát v Mostě nechce podléhat populismu

17.06.2018 11:05

Lze hodnotit pozitivně, že magistrát v Mostě nechce podléhat účelovosti a populismu. Bohužel to k řešení nestačí.

Svobodová (OMMO): Magistrát v Mostě nechce podléhat populismu
Foto: hnutiommo.cz
Popisek: Hnutí OMMO - logo

OMMO v této souvislosti vidí jako jednu z cest vyvinutí intenzivního tlaku na zákonodárce, tedy i místní, mostecké, a vyzvat k tomu i krajskou reprezentaci, aby se co nejdříve opětovně projednal návrh zákona o sociálním bydlení, a ten byl také na úrovni parlamentu přijat.

Dlouhodobě jsme toho názoru, tak jako lidová moudrost říká, že "Chudoba cti netratí", nelze všechny občany v nouzi tzv. házet do jednoho pytle.

Neřešením či cíleným podněcováním nenávisti k různým sociálním skupinám budou slavit úspěch zase jen ti, kteří v tzv. permanentním třídním boji vidí a našli si prostor ke svému uplatnění. A neochrání je přitom ani přichýlení se k designovanému a trestně stíhanému oligarchovi na čele vlády ČR. Kumulace takto neřešených sociálně kulturních problémů se totiž dnes již otevřeně týká vzdělávání od základních škol, zdravotního stavu populace, a především kumuluje zločinnost, která zasahuje nejen chudé, ale i bohaté skupiny občanů.

Řešení však mají v ruce ti, kteří o těchto rizicích vědí, uvědomují si je a mají nástroje k tomu, aby je použili. Bude-li však obava pouze o volební výsledky a vlastní pozice, pak se nejen problémy podobné těm v Mostě pouze přesouvají do dalšího volebního období. A úspěch nakonec budou slavit právě populisté, potažmo také největší "obchodníci s chudobou", která má jednu z příčin v lidských hlavách.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…