Svobodová (OMMO): Pane Filipe, fakt se k nám upozorňování o CEFC nedostalo

19.03.2018 4:33

Ale možná je prostě jen těžko uvěřitelné, resp. neuvěřitelné, že byste to byl právě Vy, příp. někdo z Vaší strany, kdo by chtěl "hatit" kroky svěcené Hradem na čele s M. Zemanem v takto "citlivě" miliardových otázkách.

Svobodová (OMMO): Pane Filipe, fakt se k nám upozorňování o CEFC nedostalo
Foto: Občané městu, město občanům
Popisek: Občané městu, město občanům

Zatím lze předvídat cokoliv, dokonce i očekávat (ne)možné je téměř vše. Ohledně osudu Zemanova čínského poradce a předsedy finanční skupiny CEFC Jie Ťien - minga je skutečně lepší se neptat, protože tyto a podobné "zádrhely" Čína řeší vždy a přesvědčivě po svém. Nyní to má přesvědčivě vypadat, že panu Filipovi od KSČM leží zájem země na srdci nejvíce. V souvislostech to znamená, např. má přeci před sjezdem své strany, kde by měl opět vystoupat až nejvýš, kam až to jen dle postupového organizačního žebříčku v KSČM jde. A hle, hrdina - zachránce, to by v tom byl "čert", aby to příp. oponenty nesrazilo, samozřejmě demokraticky, až na zem! A dělá pro to všechno, dokonce už i "zprava doleva" přesvědčil vlastní stranu o tom, jak je dobré podporovat oligarchu, jakým je A. Babiš. Jo, jo, to jsou ta dialektická semknutí stalinistů a pragmatiků. Jedním z důsledků těchto kroků je pěkný guláš v hlavách nejednoho člena od KSČM.

Mediálně to pan Filip může také hrát - v kontextu účelového sbližování s pány Zemanem a Babišem - jako čas pro mírný úkrok stranou, a také vážit trhlinu možného dalšího vývoje, v němž poněkud "skleslá" KSČM přeci musí udržet své placené funkcionářské aktivy, pojistit si poslance z hlediska přízně současnému vedení a zároveň vypadat pro ještě věřící členstvo, že je o její "program" přeci takový zájem. O těch "dobrých bydlech" to platí určitě, s členstvem a "rukou do ohně strčenou" raději opatrně.

Dobrá tedy. Podtrženo, sečteno: pan Filip od KSČM ty miliardy podnikatelským zájmům  u nás nezachrání, a velmoc jako Čína si své "problémy" bude řešit podle svého, i když tam z Hradu pojedou kapacity nejvyšší - pánové Mynář a Nejedlý. Jistotou nechť nám je již nyní, že se nám oba zase vrátí. Jen si nemyslím, zda tenhle návrat ty miliardy pro domácí podnikatelské prostředí vyváží.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…