TOP 09: Neuhneme z cesty, která vede k rozvoji Prahy

10.06.2017 12:11

V pátek proběhlo v historické budově radnice Prahy 9 ve Vysočanech další z řady setkání pražských starostů, místostarostů a radních zvolených za TOP 09.

TOP 09: Neuhneme z cesty, která vede k rozvoji Prahy
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Hlavním tématem, které nás trápí a na němž jsme se všichni bez rozdílu shodli, jsou naprosto nulové výsledky dosavadní magistrátní koalice, které kompletně zastavily rozvoj Prahy“, konstatuje Martin Dlouhý, předseda krajské organizace TOP 09 Praha. Vedení Hlavního města Prahy totiž nedokázalo doposud zahájit žádnou konkrétní akci, žádný projekt nebo žádnou tolik potřebnou dopravní a infrastrukturní stavbu. Praha se tedy nerozvíjí a stagnuje, což se začíná negativně projevovat nejen na životech občanů, ale ovlivňuje a omezuje i rozvoj jednotlivých městských částí.

„Stagnace rozvoje výstavby už dnes citelně zvýšila ceny bytů a zároveň ceny nájmů. Například cena nájmů se za poslední půlrok zvýšila o desetinu a průměrná cena dostupných nových bytů v Praze překročila v prvním čtvrtletí již 80 tisíc korun za metr čtvereční , což se dotýká nás všech. Díky tomu i v rámci privatizace dochází k zvyšování cen. Typický a velmi palčivý je například problém obyvatel na Černém Mostě, kteří dostali před časem nabídku na odkup bytu za stanovenou cenu, mnozí si vyřídili hypotéky, ale dodnes žijí v další nejistotě, jelikož se jim cena už několikrát zvýšila,“ vysvětluje Marek Doležal, člen pražského krajského předsednictva TOP 09.

„Dalším velmi křiklavým problémem jsou neshody v koalici, s nimiž jde ruku v ruce neschopnost řešit koncepci dopravy a chybějících dopravních staveb, jako je městský okruh, výstavba linky D pražského  metra, dokončení dálničního okruhu kolem Prahy, intenzivní výstavbu záchytných parkovišť P+R, kolejové spojení na letiště. Pro Pražany z toho plynou nekonečné kolony a stále rostoucí počet dopravních omezení,“ dodává Jiří Nouza místopředseda krajského předsednictva TOP 09 Praha.

Na pátečním setkání jsme se shodli na tom nejdůležitějším: nepřestaneme se snažit přimět vládnoucí koalici k akci, nepřestaneme přinášet, hledat, navrhovat řešení a nabízet pomocnou ruku. Nepřestaneme klást otázky. Neuhneme z cesty, která vede k rozvoji Prahy a lepšímu životu ve městě pro nás všechny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu