TOP 09: Rozpočet je mimo ekonomickou realitu, navrhneme jeho přepracování

11.11.2020 8:36

Rozpočet je soubor nepravdivých čísel, postavených na nereálných scénářích. Musí se přepracovat. Budeme vyžadovat vyšetření kauzy Bečva a projednání bodu na plénu Sněmovny. Budeme prosazovat férovější rozdělení výnosů v krajích, zasažených těžbou.

TOP 09: Rozpočet je mimo ekonomickou realitu, navrhneme jeho přepracování
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Rozpočet, který předkládá Vláda ČR, je ve svých příjmech zcela mimo ekonomickou realitu a je v rozporu s politickými prioritami, které prosazuje jak předseda vlády, tak první místopředseda vlády. Ve svých výdajích pak absolutně neodpovídá aktuálním prioritám souvisejících s epidemiologickou krizí. Stručně shrnuto je to soubor nepravdivých čísel postavených na nereálných scénářích. Není to seriózní návrh zákona o státním rozpočtu,“ vysvětluje předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. TOP 09 navrhne vrátit rozpočet k přepracování s doporučením, aby byl sestaven pro aktuální ekonomickou realitu.

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

TOP 09 bude na aktuální schůzi prosazovat předřazení bodu, který se týká ekologické katastrofy na řece Bečvě. Nedovolíme, aby epidemie koronaviru zastínila vyšetřování této katastrofy, která nemá v moderní historii České republiky obdoby. Zároveň budeme trvat na tom, aby událost nejen vyšetřily orgány činné v trestním řízení, ale především na tom, aby vláda připravila takovou legislativu, která obdobným katastrofám v budoucnosti zabrání. „Ministr životního prostředí Brabec na výboru pro životní prostředí alibisticky tvrdil, že neovlivní, zda Sněmovna událost na plénu projedná, byť o to prý sám stojí. O důležitosti zařazení události na plénum Sněmovny jsem přesvědčena. Současně budu požadovat, aby se důkladně prošetřil i areál a odpadní soustava chemičky DEZA z koncernu Agrofert. Není možné, aby orgány činné v trestním řízení neměly dostatek informací potřebných k vyšetřování,“ říká Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09.

Sněmovna také na aktuální schůzi projedná horní zákon. Poslankyně Helena Langšádlová k němu předkládá pozměňovací návrh. „Domnívám se, že současné znění horního zákona může v dlouhodobém horizontu zhoršit kvalitu života v regionech zasažených těžbou. Pozměňovací návrh si klade za cíl rozdělit úhrady z vydobytých nerostů mezi obce, kraje a státní rozpočet férovějším poměrem. Většina poplatků za těžbu musí zůstat v regionech, které jsou těžbou zasaženy,“ vysvětluje Helena Langšádlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.