TOP 09: Sedm statečných pro volby do Poslanecké sněmovny

28.07.2017 19:35

TOP 09 nabízí voličům jasný postoj, o který se mohou opřít, což vyjadřuje heslem kampaně „neuhneme".

TOP 09: Sedm statečných pro volby do Poslanecké sněmovny
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

 „Myslím si, že tyto volby nebudou pouze o lokálních tématech, jako je doprava v kraji nebo protipovodňová opatření. Pro TOP 09 jde tentokrát především o ochranu svobody a demokracie nebo řešení rostoucí byrokracie a šikany státu. Za významné také považuji upevnění naší proevropské orientace. Uvědomme si, že žijeme v nejlepší době, která u nás kdy historicky byla, a snažme se, abychom o tuto šanci nepřišli. Naše budoucnost je ve kvalitním vzdělání, ve svobodě a v demokracii. Když nebudeme mít tohle, nemůžeme se nikdy rozvíjet,“ říká lídr kandidátky Aleš Jakubec.

Za TOP 09 kandidují v letošních volbách i další osobnosti, které lidé v kraji dobře znají - místostarostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová, ředitel základní školy sv. Voršily v Olomouci Zdeněk Navrátil, ekonom a prostějovský trenér hokejistů Miloš Rubeš či podnikatel a bývalý starosta Mohelnice Antonín Navrátil. Voliče chce například ze 6. místa oslovit také lékař – internista, revmatolog prof. Pavel Horák a ze 7. pozice bývalá starostka Libiny Jana Němečková.

„TOP 09 se dívá do budoucnosti. Program strany má jako prioritu vzdělávání, což je mi velmi sympatické. Školství totiž není dlouhodobě věnována taková pozornost, kterou by podle mě zasluhovalo. Chci pomoci změnit vzdělávání v České republice tak, aby žáky i učitele škola bavila. Díky mým zkušenostem z regionální úrovně vím, že to jde,“ říká kandidátka č. 2 Zdeňka Blišťanová z Jeseníku.

„Český národ byl, a stále věřím, že je vzdělaný a pracovitý. Tento odkaz musíme maximálně podporovat a rozvíjet tak, aby se Češi cítili být hrdým partnerem evropského společenství,“ míní kandidát č. 3 ředitel základní školy Zdeněk Navrátil z Přerova.

„Chci také přispět k úspěchu kandidátky TOP 09 svými zkušenostmi z komunální politiky a také z podnikání. To dnes čelí od státu řadě administrativních překážek, které je nutné zjednodušit. To bude mít ve výsledku příznivý dopad také na růst mezd zaměstnanců, což považuji v dnešní době za důležité,“ uvedl kandidát č. 5 Antonín Navrátil z Mohelnice.

„Kandiduji za TOP 09, protože ze současného politického spektra je to pro mě TOP strana. Vážím si toho, že je to strana nepopulistická, která tak jak myslí – v zájmu svobody a demokracie a pro budoucnost našich dětí a vnoučat, tak i říká, byť je to pro mnohé někdy bolestné. A co říká, to také dělá. Příkladem může být současný opoziční boj ve sněmovně,“ dodala exstarostka Libiny Jana Němečková, která je členkou hnutí STAN.

Kdo jsou naši kandidáti

1. RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D.

Lídr kandidátky, náměstek primátora Olomouce Aleš Jakubec (41) je jak sám říká „Hanák tělem i duší.“ Pochází z Výšovic na Prostějovsku. Do Olomouce přišel po studiu střední zemědělské školy, kdy začal studovat na Univerzitě Palackého. Jako náměstek primátora má na starosti zejména rozvoj města a jeho životní prostředí. Vysokoškolský pedagog je také místopředsedou krajské organizace TOP 09. Od roku 2003 působí jako vysokoškolský učitel na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého. Svůj životní rozhled získal také díky řadě dlouhodobějších zahraničních pobytů a stáží, například v USA, v Anglii, Austrálii, či při studiu na Katolické univerzitě v belgické Lovani. Ve volném čase sportuje a kromě cyklistiky a volejbalu běhá třeba olomoucký půlmaratón a rád chodí na procházky do okolních parků se svým štěnětem erdelteriéra Montym. Je ženatý a má tříletou dceru Rozárku.

2. Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová

Život Zdeňky Blišťanové je spojený s Olomouckým krajem a Jesenickem. Posuďte sami. Narodila se ve Staré Červené Vodě do učitelské rodiny. Vystudovala gymnázium v Jeseníku a poté absolvovala dva obory na olomoucké Univerzitě Palackého v Olomouci. Má dlouholeté zkušenosti z oblasti školství – působila na pozici učitelky, následně zástupkyně ředitele a ředitelky na Základní škole v České Vsi. Pod jejím vedením se stala škola místem s výborným hodnocením od žáků, rodičů, od okolí. Posledních 30 let žije v Jeseníku a po volbách v roce 2014 se stala 1. místostarostkou – na starosti má finanční odbor včetně oddělení školství a také odbor sociálních věcí a zdravotnictví.  Ve volném čase ráda čte, sleduje filmy, cestuje, ale také se ráda vrací za maminkou na vesnici. Má syna Adama, který po studiu vysoké školy žije v Praze.

3. Mgr. Zdeněk Navrátil

Narodil se v roce 1974 v Přerově, kde stále žije a působí. V současné době působí jako ředitel základní církevní školy v Olomouci. Po ukončení gymnázia, vystudoval učitelství Biologie – geografie – ochrana a tvorba životního prostředí, a také samotnou geografii a geoinformatiku na Přírodovědecké fakultě Palackého univerzity. V současné době má devatenáctiletou pedagogickou praxi na různých typech škol – od vesnické základní školy, přes ryze městskou základní školu, gymnázium až po univerzitu. Jeho záměrem po celou pedagogickou praxi je nejen poskytování kvalitního vzdělání, ale také snaha o formování etických a morálních postojů studentů. Klade důraz na praktickou stránku vzdělávání a prezentuje žákům poznatky zábavnou interaktivní formou. Je ženatý a má tři syny. Přestože je schopen pracovat samostatně je to týmový hráč. Ve volném čase se věnuje rodině, fotografování, cyklistice a cestování.

4. Ing. Miloš Rubeš

Narodil se v roce 1974 a žije v obci Kostelec na Hané na Prostějovsku, ve které také působí jako zastupitel za TOP 09. Je vystudovaný ekonom a působí na této pozici v několika soukromých firmách. Dlouho hrál profesionálně hokej a poté působil jako trenér mládeže. Mezi jeho koníčky patří tenis, cyklistika, hokej a lyžování. Je ženatý a s manželkou Alenou vychovávají osmiletého syna Lukáše. 

5. Ing. Antonín Navrátil

Narodil se roku 1971 v Zábřehu na Moravě. Od malička bydlí v Mohelnici, kde navštěvoval také základní školu. Následně vystudoval gymnázium v Zábřehu na Moravě. Po roční praxi ve Fakultní nemocnici v Olomouci, kde pracoval jako pomocný zdravotnický personál, úspěšně složil přijímací zkoušky na Lékařskou fakultu Univerzity Palackého. Studium po třech letech přerušil a již nedokončil. Vysokou školu dokončil o mnoho let později, kdy vystudoval Fakultu podnikatelskou na VUT v Brně, obor Řízení a ekonomika podniku. Od roku 1992 podnikal střídavě v oblasti obchodu a stavebnictví. V současné době řídí menší firmu – internetový obchod s projekční technikou.

Do TOP 09 vstoupil hned při jejím vzniku v roce 2009. Druhé funkční období je předsedou místní organizace v Mohelnici, dále pak členem regionálního a krajského výboru. V roce 2010 byl zvolen místostarostou města Mohelnice a následně starostou. V dalším volebním období zastupitelský mandát obhájil. Ve volném čase rád sportuje - hraje tenis, věnuje se cyklistice a v zimě lyžování. Jeho velkou zálibou je cestování. Má dceru a syna.

6. prof. MUDr. Pavel Horák, CSc.

Narozený 20. září 1966. Absolvoval gymnázium v Uničově, následně Lékařskou fakultu UP Olomouc v r. 1991. V profesním životě pracuje jako lékař ve FN Olomouc, zabývá se internou, revmatologií a chorobami kostí a má více než dvacetileté zkušenosti jako vysokoškolský pedagog LF UP Olomouc od pozice odborného asistenta, přes docenta po VŠ profesora. Má zkušenosti z vědecké práce, absolvoval několik zahraničních pobytů mimo jiné jako stipendista Fulbrightovy nadace na University of Minnesota, USA a je řešitel či spoluřešitel řady grantových projektů ministerstva zdravotnictví. Je místopředsedou České revmatologické společnosti a členem výboru Společnosti pro metabolické onemocnění skeletu. Je autorem řady odborných publikací. Spolu se svojí manželkou Bohumilou, dětskou lékařkou, vychovávají své čtyři školou povinné děti Filipa, Moniku, Tomáše a Alžbětu. Má rád hudbu, divadlo, literaturu, jízdu na kole, lyže a cestování.

7. Ing. Jana Němečková

Vystudovala VUT v Brně, obor konstrukce a dopravní stavby, začátkem 90. let se začala zajímat o komunální politiku v rodné obci Libina. Před 19 lety byla zvolena do funkce starostky obce, tento post zastávala v obci, ve které dodnes žije, po dobu 12 let, poté 4 roky jako místostarostka obce. Posledních 6 roků pracovala jako OSVČ, zejména pro politické hnutí Starostové a nezávislí, tuto činnost ukončila na jaře 2017 poté, co se hnutí rozhodlo pro jiného politického partnera. Věrná zůstává TOP 09 i svému manželovi Oldřichovi, se kterým společně vychovali syna Davida a dcery Peťku a Klárku. Dnes se celá rodina těší z vnučky Markétky.

Kandidátní listinu posílí zástupci jiných politických subjektů, jejichž podporu máme celostátně deklarovánu: za LES na 14. místě Roman Haken z Přerova, jeden ze zakladatelů Hnutí Brontosaurus a Centra pro komunitní práci, za Klub angažovaných nestraníků Romana Šimková na 18. místě, dále zoolog Miloš Holzer z Olomouce za Korunu českou a na 17. místě figuruje známá olomoucká advokátka Dominika Kovaříková.

 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.