TOP 09: Vláda sice všechno svede na virus, ale fakta obejít nemůže

06.04.2021 21:46

Komentář na facebookovém profilu k výroční zprávě NKÚ

TOP 09: Vláda sice všechno svede na virus, ale fakta obejít nemůže
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Jak jednou o deficitním rozpočtu prohlásil Andrej Babiš: "Kdyby mi někdo sestavil byznysplán se ztrátou, tak ho vyhodím." Je tedy na místě se ptát, proč už asi 5x nevyhodil ministryni Schillerovou, která schodkové rozpočty navrhuje pravidelně.

Nejvyšší kontrolní úřad po zdrcujícím verdiktu vládní neschopnosti ve věci nákupu ochranných prostředků přidal další ránu, tentokrát za finance utržené z řetězu. Celkové výdaje státního rozpočtu totiž podle výroční správy NKÚ loni vzrostly o 291 miliard korun a z toho minimálně 147 miliard nesouviselo s pandemií covid-19. Podle NKÚ nebyl stát připraven na zpomalení ekonomiky a nereagoval na snížení výkonu ekonomiky úsporami na straně výdajů.

Opět další důkaz toho, jak špatní hospodáři nám vládnou. Už od loňského února máme největší deficit v historii České republiky – před tím, než tu vůbec byla nějaká pandemie. Od té doby je situace jen horší a horší.

Covid nám jen dokázal, jak je současná vláda neschopná řešit aktuální i dlouhodobé problémy. Všechno sice svede na virus, ale fakta obejít nemůže. Peníze se utratily a výsledky nejsou. Po vládě Andreje Babiše nám zůstane obrovská díra v ekonomice, nemluvě o mrtvých a nemocných.

S příští vládou musí konečně přijít odpovědnost – nejen ta ekonomická a politická, ale i ta lidská. My jsme připraveni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.