TOP 09 jde v Olomouci do voleb i s nezávislými kandidáty

31.05.2018 11:39

TOP 09 nabídne v letošních komunálních volbách v Olomouci voličům aktivní osobnosti i nové tváře. Pod hlavičkou TOP 09 tak budou kandidovat také nezávislí kandidáti. Kandidátku povede současný náměstek olomouckého primátora Aleš Jakubec.

TOP 09 jde v Olomouci do voleb i s nezávislými kandidáty
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Jedním z velkých problémů dnešní politiky je její roztříštěnost. Za velmi důležité proto považuji spojování sil. Spojení z nezávislými, jejichž názory jsou nám velmi blízké, je logické i přesto, že v zastupitelstvu města jsou dnes naší opozicí. Na rozdíl od jiných stran jsou ale aktivními a konstruktivními zastupiteli,“ říká lídr kandidátky a náměstek primátora Aleš Jakubec.

Dvojkou kandidátky je současná nezávislá zastupitelka a olomoucká advokátka Dominika Kovaříková, která v minulosti vedla projekt Občané pro Olomouc. „Projekt Občané pro Olomouc se nám bohužel udržet nepodařilo, účastníci této koalice, Zelení a Piráti se rozhodli jít každý svou cestou, a největší skupina nezávislých kandidátů se rozhodla pro nadcházející volby spojit s olomouckou TOP 09. Důvodem pro tuto spolupráci je zejména to, že program TOPky má k našim názorům blízko a i v končícím volebním období se TOP 09 snažila prosazovat kroky, s nimiž šli Občané pro Olomouc do voleb v roce 2014. Zejména větší míru zapojení občanů do rozhodování o dalším rozvoji města, a to ať už prostřednictvím participace na tvorbě nového Strategického plánu nebo Strategie udržitelné mobility, či na ovlivňování budoucí podoby některých veřejných prostranství,“ vysvětlila důvody spolupráce s TOP 09 Dominika Kovaříková.

„Při sestavování kandidátky pro letošní komunální volby jsme se maximálně snažili o zachování vyrovnaného poměru členů TOP 09 a kandidátů bez politické příslušnosti. Jako neméně důležité, pak vnímáme velmi významné zastoupení žen na naší kandidátce, a to i na předních příčkách, „říká místopředsedkyně Městské organizace TOP 09 Isabela Pospíšilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině