TOP 09 má sněm a volí nové vedení

25.11.2017 9:40

Nového předsedu a další členy vedení volí TOP 09 na svém 5. celostátním sněmu, který dnes začal v Praze. Celkem 181 delegátů ze všech krajů bude v hotelu Don Giovanni diskutovat také o změnách stanov TOP 09 a dalším směřování strany.

TOP 09 má sněm a volí nové vedení
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Sněm začal dnes symbolicky v 9:09 a delegáty budou celým dvoudenním jednáním provázet výroky našich prezidentů Tomáše Garrigua Masaryka: „Člověk mnoho vydrží, má-li cíl,“ a Václava Havla: „Naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne.“

Se zprávou předsedy vystoupí Miroslav Kalousek, k delegátům promluví také čestný předseda Karel Schwarzenberg a hosté. Mezi těmi budou například předseda ODS Petr Fiala, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, 1. místopředseda Pirátů Vojtěch Pikal a 1. místopředseda hnutí STAN Vít Rakušan.

„Za rok nás čekají komunální a senátní volby a TOP 09 se na ně musí začít připravovat už nyní. Do voleb půjdeme posíleni o mnoho nových členů, kterých se nám jen za poslední měsíc přihlásilo více než dvě stovky. TOP 09 je nositelkou hodnot, v nichž mnoho lidí vidí svoji budoucnost. Pro tyto lidi tady jsme a jejich zásady, sny a naděje budeme energicky prosazovat do politické praxe,“ říká k budoucímu směřování strany předseda Miroslav Kalousek.

 

Zdravice sněmu TOP 09 zaslali například německá kancléřka Angela Merkelová, předseda Rakouské lidové strany Sebastian Kurz, předseda Evropské lidové strany Joseph Daul a předseda poslaneckého klubu Evropské lidové strany v Evropském parlamentu Manfred Weber. „Věřím, že TOP 09 bude i v budoucnosti hrát důležitou roli v české a evropské politice. Novému předsednictvu přeji mnoho sil a výdrže. Těším se na další spolupráci našich stran v rámci Evropské lidové strany,“ vzkázala ve své zdravici delegátům německá kancléřka Angela Merkelová.

Na sněmu se členům strany bude prezentovat think-tank TOP 09 TOPAZ a mládežnická organizace TOP tým. V sobotu, která je diskusním dnem, zvolí delegáti celostátní revizní komisi a smírčí výbor.

Nedělní část sněmu bude volební. Po projevech kandidátů zvolí delegáti nového předsedu strany, poté prvního místopředsedu a další členy předsednictva. Vyberou také členy výkonného výboru a nakonec schválí závěrečné usnesení sněmu.

Detailní program celého sněmu najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice