TOP 09 podpořila veřejnou půjčovnu koloběžek

15.05.2018 15:21

TOP 09 podporuje alternativní a ekologické možnosti dopravy. Proto dnes zastupitelé městského obvodu Plzeň 3 podpořili projekt Koloběžky k světu dotací ve výši 1 300 000 korun. Díky té by ještě tento rok měly v centru Plzně vniknout čtyři nové veřejné samoobslužné terminály půjčovny koloběžek. Ta funguje na principu sdílení, podobně jako je tomu u oblíbeného „bikesharingu.“

TOP 09 podpořila veřejnou půjčovnu koloběžek
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Jsem rád, že jsme prvním obvodem, který podpoří tuto veřejnou službu občanům. Díky dotaci, kterou jsme dnes schválili, budou moci občané i návštěvníci města v historickém centru nově využívat koloběžky jako ekologický dopravní prostředek, který urychlí přepravu na kratší vzdálenosti. Nové půjčovací stanice koloběžek vzniknou u knihovny, ve Škroupově ulici, U Zvonu a na náměstí Republiky,“ říká místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Radoslav Škarda (TOP 09).

V současné době fungují dva samoobslužné stojany koloběžek v Plzni na konečné tramvaje na Borech a před v chodem do hlavní budovy Západočeské univerzity. „Díky dotaci našeho obvodu vzniknou v centru Plzně čtyři nová stanoviště s celkem 64 parkovacími místy a 46 koloběžkami. Konkrétně přibude 15 míst a 11 koloběžek u knihovny, 10 míst a 7 koloběžek ve Škroupově ulici, 15 míst a 11 koloběžek v lokalitě U Zvonu a 24 míst a 17 koloběžek na náměstí,“ dodává radní centrálního obvodu Ondřej Ženíšek (TOP 09).

„Koloběžky k světu“ je systém pro sdílení koloběžek jako dopravního prostředku na principu tzv. „bikesharingu.“ V různých částech města jsou rozmístěny půjčovací stanice, kde si kdokoliv může půjčit koloběžku a tu později na libovolném místě k tomu určeném, vrátit. Tuto službu mohou obyvatelé a návštěvníci města využívat pomocí sms zprávy, aplikace nebo čipové karty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.